Yaşam

Lösemi hastası Fatma Nur, kardeşinin iliğiyle yaşama tutundu

Akut kan kanseri hastası 22 yaşındaki Fatma Nur Koçyiğit'e, Kayseri Şehir Hastanesindeki operasyonla kardeşinden tahsil edilen kemik iliği nakledildi.

Lösemi hastası Fatma Nur, kardeşinin iliğiyle yaşama tutundu
24-02-2022 13:57
Kayseri

Şehir Hastanesinden meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, Kemik İliği Nakli Ünitesinde geçmiş kere allojenik köken göze nakli gerçekleştirildi. Akut kan kanseri hastası Koçyiğit'in donörü 10'da 10 ahenkli koca kardeşi oldu.

Yemliha Mahallesi'nde canlı Koçyiğit, 5 ay ilkin halsizlik şikayetleri ile hastaneye geldiğini ve namına kan kanseri tanısı konulduğunu belirtti.

Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Serdal Korkmaz'ın iyileşmesi düşüncesince baş döndürücü çalışma verdiğini kaydeden Koçyiğit, "Serdal sarıklı baş döndürücü güzel müşterek doktor. Başaracağıma inandım ve başardım. Kemik iliği nakli yapıldı. Çok ağır müşterek süreçti lakin doktorum ve kadrosuyla başardım. Buradan şahıslara çığırmak istiyorum, kemik iliği donörü olsunlar, müşterek verici erişmek müşterek hayat demek. Bütün her insana düş olsunlar." ifadelerini kullandı.

Hematoloji uzmanı Prof. Dr. Korkmaz da 2021'de aktarım ünitesinin hizmete açıldığını, bu süreçte değerli operasyonlar gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Korkmaz, gayrı operasyonlarda hastanın öz iliğinden alıp namına verdiklerini, geçmiş kere bambaşka birinden ahenkli ilikle aktarım yaptıklarını anlatım etti.

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Silay, kemik iliği naklinin derinliğine soluklu müşterek proses olduğunu, bu değerli nakillerin devamının geleceğini aktardı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik ise bu nakillerin takım işi bulunduğunu belirterek, alın teri dökenlere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?