Yaşam

Lisenin maskotu "Aslan" öğrencileri derslerde de bekâr bırakmıyor

Aksaray'da sığındığı okulda sahiplenilen ve "Aslan" ismi sunulan kedi, idareciler, öğretmenler ile öğrenciler çeşidinden bakılıyor.

Lisenin maskotu
12-12-2022 13:07
Aksaray

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Orhan Avan, temmuzda ekol avlusunda takatsiz biçimde kedi yavrusu buldu. Avan, mazot ve abla verdiği kediyi veterinere götürerek tedavisini ve aşılarını yaptırdı.

Okulun başlamasıyla idareciler, öğrenciler ve öğretmenler kabilinden bakılan kedi, derslerde, teneffüslerde ve gün ortası aralarında hacısı hocası kabilinden uyanıklık görüyor.

Öğrencilerle devir kurnaz derslere giren Aslan, öğrencilerin hayvanlara yaklaşımını da müspet etkiliyor.

"Okul ortamına acele kadem uydurdu"

Okul müdürü Avan, AA muhabirine, çocukluk yaşında ayrımsız renklerdeki "Aslan" isminde nezdinde kedisinin olduğunu, o nedenden dolayı kediye ayrımsız ismi verdiğini söyledi.

Öğrenciler ve öğretmenlerce baş döndürücü yüzü sıcak kedinin adeta okulun maskotu durumuna geldiğini tamlayan Avan, "Aslan, devir kurnaz benim odamda takılıyor, sınıflara girerek ders dinliyor, koridorlarda öğrencilerle beraberce cereyan ediyor. Öğrencilerimizin efsanevi sevgisinin çoğalması anlamında müspet dönüşler yaşadık. Bazı öğrencilerimiz evvel kere nezdinde kediyi kucağına aldı. Öğrencilerimizden bazılarının kedilere için ön yargısı ortadan kalktı. Bu da bizleri bahtiyar etti. İnsanların hayvanlarla değini etmesi ön yargıları incitmek noktasında sansasyonel oluyor." ifadesini kullandı.

Okula sabahleyin vardığında Aslan ile avluyu gezdiklerini özetleyen Avan, şöyleki bitmeme etti:

"Gerekli merakı kedimize gösterdikten sonradan işlerimize başlıyoruz. O da beni seyrediyor ve nezdinde çağımız hakeza beraberce geçiyor. Aramızda dehşetli nezdinde muhabbet bağı kuruldu. Okul ortamına acele kadem uydurdu. Herhangi nezdinde biçimde okulumuza sorunu bahis konusu değil. Hatta Aslan sebebiyle okulda ayrımlı nezdinde güdeleme oluştu. Öğrencilerimiz, hafta sonları üstelik kedimizi özlüyor. Pazartesi derse mevrut öğrencilerimiz evvela Aslan'ı görüyor hâlâ sonradan derse giriyor."

"Aslan ile acıma ve vicdan duygularımız hâlâ yoğunlaştı"

Öğrencilerden Zeynep Ede ise gelişigüzel teneffüste Aslan ile koridorlarda gezdiklerini kaydetti.

Öğretmenlerinin müsaade verdiği seviyede Aslan'ı sınıflara da aldıklarını vurgulayan Ede, "İlk başlangıçta kediden çekinen öğretmenlerimiz üstelik bundan hakeza baş döndürücü seviyor. Aslan'ın onlara dobra geldiğini düşünüyorum, ön yargıları kırıldı. Aslan ile acıma ve vicdan duygularımız hâlâ yoğunlaştı." dedi.

Öğrencilerden Zeynep Köse de Aslan'ın öğrenciler ortada güdeleme deposu durumuna geldiğini söyledi.

Derslerin kediyle hâlâ ahenkli geçtiğini aktaran Köse, "Aslan bundan hakeza hem okulumuzun bununla beraber bizim altın nezdinde parçamız. Hafta sonları da okulda kurslarımız oluyor, gine onunla birlikteyiz. Onunla oyunlar oynayıp, geziyoruz. Aslan ile efsanevi sevgimiz hâlâ da arttı. Hayvanlardan çekinen arkadaşlarımız Aslan sebebiyle bu korkularını yendi." diyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?