Dünya

Libya Deniz Kuvvetleri TSK'nın edep bilimi bilimi ve danışmanlığı ile profesyonelleşiyor

Libya Deniz Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilirkişi çalışanı çeşidinden Libya'nın Hums kentinde maruz eğitimlerle operasyonel yeteneğini artırarak profesyonelleşiyor.

Libya Deniz Kuvvetleri TSK'nın edep bilimi bilimi ve danışmanlığı ile profesyonelleşiyor
18-12-2021 12:15
Trablus

TSK, Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki yasal Libya hükümeti ile Türkiye ortada Kasım 2019'da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında Libya'daki eğitim, teşrikimesai ve müşavirlik faaliyetlerini sürdürüyor.

Arap Baharı adına bilinen süreçte Muammer Kaddafi diyetinin yıkılmasıyla ortaya çıkan büyüklük kurumlarındaki yetersizlik, ilkin çağcıl ve hevesli birlik ordunun eksikliği, Libya'nın sonuç dönemdeki nice sıkıntısının arkasındaki esas hastalık adına gösteriliyor.

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığında, TSK'nın Libya Görev Grubu Komutanlığı kabilinden Libya Deniz Kuvvetleri personeline yönelik, üs savunma, sualtı savunma, patlayıcı maddelerin ruhsuz bir duruma getirilmesi, maşa görev ve kullanımı, plonjon ve kurbağa eş eğitimleri, tempo ve gemicilik kabil 75 ayrımlı kursta eğitimler veriliyor.

TSK yetkilileri, Eğitim Merkezi Komutanlığında meydana gelen patlayıcı cephane imha tatbikatını görüntüleyen AA kadrosuna burada maruz eğitimler için açıklamalarda bulundu.

900 Libyalı personel 75 ayrı kursta görgü bilimi bilimi aldı

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezinin Komutanı Albay Taner Vural, "dost ve ahi iklim Libya’da çağcıl ve arsıulusal standartlarda hevesli birlik kargaşa kurulmasına müteveccih askeri görgü bilimi bilimi ve müşavirlik hizmetleri verdiklerini" söyledi.

Albay Vural, "Bu faaliyetlerimizi Libya ve Türkiye ortada imzalanan askeri ve düzenlilik teşrikimesai anlaşma muhtırası kapsamında sürdürüyoruz. Merkezin kuruluşundan bugüne kadar, kısaca 900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta görgü bilimi bilimi almış, almaya bitmeme etmektedir." sanarak konuştu.

Libyalı askerler, TSK'nın bilirkişi personelinden aldıkları eğitimler kararında edindikleri başarıları manevra esnasında sergiledi.

Sualtı Savunma (SAS) Timi Komutanı Yüzbaşı Mehmet Yıldırım, üstüne üstlük meydana gelen tatbikatta, Libya Deniz Kuvvetleri personeline, patlayıcı maddeleri dokuncasız bir duruma getirme kursunun kılgılı eğitimlerini verdiklerini söyledi.

Yıldırım, "Amacımız, en önce anlatım edilen kuşkulu pakete drone ve ulusal bomba ile engin engelleme etmektir." dedi.

Libyalı personel, SAS komandolarının koordinesinde, birlik el inşası patlayıcının (EYP) ve çatı zarfında önceleri belirleme edilen birlik mühimmatın imhasını gerçekleştirdi.

Tatbikat sırasında, "Çetin" bomba robotu, TAC-6 taktik bomba elbisesi ve distraptör kabil EYP imhasında beğenilen ve Türkiye'de ağız ağıza domestik imal edilen maşa ve malzemeler, eğitimlerini mütemmim Libyalı personel kabilinden başarıyla kullanıldı.


Sualtı Savunma Timi Komutanı Yüzbaşı Mehmet Yıldırım

Hedef Libya ordusunun modernizasyonu ve arsıulusal standartlara kavuşması

Türkiye'nin Libya'nın düzenlilik kurumlarına müteveccih iş birliği, görgü bilimi bilimi ve müşavirlik faaliyetleri ile Libya ordusunun modernizasyonu ve arsıulusal standartlara kavuşması hedefleniyor.

Başta başşehir Trablus edinmek az daha Libya'nın ayrımlı şehirlerindeki birlikte görgü bilimi bilimi merkezlerinde yüzlerce Libyalı askerin eğitimi bitmeme ederken, baş döndürücü sayıda Libyalı askeri mektepli dü iklim ortada varılan anlaşma kapsamında Türkiye'de de görgü bilimi bilimi alıyor.

Bu kapsamda nice Libyalı Kara Harp Okulu öğrencisi, Isparta Terörle Mücadele Eğitimi ve Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda ve Milli Savunma Üniversitesine ilişkin savaş okullarında eğitimlerini tamamlayarak izinli oldu.

Libya'ya maruz askeri eğitim, iane ve danışmanlık, Libya hükümetinin daveti dair ve imzalanan düet anlaşmalara isnaden verilirken, muhit bu desteğin bitmeme edeceğini vurguluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?