Sağlık

'Leke tedavileri uzun solukludur ve sabır gerektirir'

Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, ''Leke tedavisinde ve lekeden korunmada en ehemmiyetli önlem; ten yapımıza akıllıca ve birlik siper ayrıcalığı bulunan gün kremi kullanmaktır. Lekenin tipine mucibince dermatoloğunuz krem tedavisi, peçe tedavisi, ağızdan çare tedavisi, lazer yahut mikroi

'Leke tedavileri uzun solukludur ve sabır gerektirir'
10-11-2021 17:25

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi dermotoloji bölümünden Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, sert baş döndürücü kadının kabusu biçimine mevrut tevellüt lekeleri karşı açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, ''Gebelik, tevellüt arama hapları ve hormon ilaçları, güneş, ışıklandırma düşüncesince beğenilen ışıklar, yüze tasfiye nemlendirme yahut gençleşme bunun şeklinde sürülen kimi kremler de karaltı düşüncesince oluşturucu olabilir. Lekelerin tedavi süreci uzun devamlı olabilir. Bunun düşüncesince götürümlü olunması gerekir. Fakat böylece oldukça güzel neticeler kabul etmek mümkündür'' dedi.

''Lekelere nice etken illet olabilir''
Lekelerin nedenlerine yer veren Dr. Aslan, ''Yüzde bariz kahverenginden, dip kahvehane siyaha mütebeddil tonlarda ilkin mahsus bölgelerde mütekâsif lekeleri çevremizde yahut kendimizde görmüşüzdür. Melasma da denilen bu dert çoğunlukla hanımlarda görülür. Bu lekeler ilkin alın, elmacık kemikleri üstü, koku alma organı ve lafazanlık denli bölgelerde henüz çoğunlukla izlenir. Nadiren füru ve ağırlık madun kısımlarına derece yayılabilir. Bu lekelerde lekenin, rastgele birlikte iç dert bulgusu olup bulunmadığı cildiye muayenesi ile belirlenir. Çoğunda birlikte iç örgen rahatsızlığı hastalığa haremlik etmez. Gebelik, tevellüt arama hapları ve hormon ilaçları, güneş, ışıklandırma düşüncesince beğenilen ışıklar, yüze tasfiye nemlendirme yahut gençleşme bunun şeklinde sürülen kimi kremler de karaltı düşüncesince oluşturucu olabilir. Lekenin tipi belirlendikten sonradan derinliği; tedaviye cevabı ve tedavi seçeneğini belirlerken önemlidir'' dedi.

''Tekrarlama ihtimali var''
Dr. Aslan, laflarını şu şekilde sonlandırdı: ''Derin yerleşimli lekeler tedaviye henüz geç ve çetince cevap verirken, derinin fevk tabakasında sathi yerleşenler makul tedaviyle çoğunlukla tedaviye güzel cevap verirler. Leke tedavisinin uzun sürdüğü, yineleme ihtimali bulunduğu ve tevakki etmek müstelzim kimi faktörler bulunduğu güzel bilinmelidir. Leke tedavisinde ve lekeden korunmada en ehemmiyetli tılsım ten yapımıza makul ve kusursuz himaye ayrıcalığı bulunan gündüz kremi kullanmaktır. Lekenin tipine mucibince dermatoloğunuz krem tedavisi, peçe tedavisi, ağızdan çare tedavisi, lazer yahut mikroiğneleme, peeling tedavileri önerecektir. Leke tedavileri uzun soluklu ve sabır gerektirir. Doktorunuz nezdinde tedavilerinize bitmeme edildiğinde oldukça güzel neticeler alınmaktadır''.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?