Eğitim

KYK’nın 5 yıldızlı otel ayarında öğrenci yurdu, yeni öğrencilerini ağırlamak için gün sayıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin emniyet Yurtlar Kurumu (KYK) çeşidinden Ankara'ya meydana getirilen Mustafa Kemal Atatürk Kız Yurdu çağdaş tasarımı ile öğrencileri ağırlamak için gün sayıyor.

KYK’nın 5 yıldızlı otel ayarında öğrenci yurdu, yeni öğrencilerini ağırlamak için gün sayıyor
16-10-2021 10:54

KYK emektar ve ıvır zıvır kapasiteli öğrenci ülkelerini yenileyerek öğrencilere 5 yıldızlı otel konforunda yeni yurtlar hazırlamaya bitmeme ediyor.

Bu kapsamda Ankara'nın Mamak ilçesinde mevcut ve kısaca 60 yıldır öğrencilere fariza vererek ömrünü dolduran Mustafa Kemal Atatürk talebe Yurdu yıkılarak adına aşırı endamsız birlikte müddet içinde çağdaş ve çağımız gereksinimlerini karşılayan yeni ülke yapıldı.

Yıkıldığı devir bin 840 kapasiteye cemaat bulunan Mustafa Kemal Atatürk talebe Yurdu, yeni ve çağdaş haliyle 3 bin 784 kız öğrenciye ev sahipliği yapacak. Beş bloktan oluşan yurtta dörder şahsiyet odalar arazi alırken hususi banyo ve tuvaletin beraberinde emek vermek odaları da bulunuyor.

Öğrencilerin gelişigüzel çeşitli ihtiyacının düşünüldüğü yurtta akıbet manken makinelerin bulunmuş olduğu çamaşırhane, ayrı birlikte blok adına tasarlanan yemekhane, çağdaş şartlara akıllıca konuşma solonu, aşırı gayeli salon, valiz depoları ve mescit arazi alıyor. Ayrıca öğrencilerin yersiz vakitlerini değerlendireceği spor sahaları için de akıbet hazırlıklar tamamlanıyor.

Her detayın değişik düşünüldüğü Mustafa Kemal Atatürk Kız talebe Yurdu'nda sakat öğrencilerde unutulmadı. 3 blokta 72 döşek kapasitesi ile sakat öğrencilerin dirim standartlarını en fevk kurda avlamak için dikkat gösterilecek.

Ömer Faruk Karataş - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?