Ekonomi

Kuveyt Türk’ün Ar-Ge ve teknoloji geliri 62 milyon TL’yi aştı

Türkiye'de dü Ar-Ge merkezine cemaat bulunan Kuveyt Türk, Ar-Ge merkezlerindeki teknoloji-inovasyon çalışmalarına 11 senedir geceli gündüzlü bitmeme ediyor. Ar-Ge satışlarından elde etmiş olduğu gelir 62 milyon TL'yi aşan banka, iştiraki Architecht kabilinden geliştirilen teknolo

Kuveyt Türk’ün Ar-Ge ve teknoloji geliri 62 milyon TL’yi aştı
18-10-2021 15:31

Kuveyt Türk, sayısal transformasyon önünde attığı adımlarla müşterilerine en güzel hizmeti sunabilmek düşüncesince Ar-Ge merkezlerindeki teknoloji-inovasyon çalışmalarına 11yıldır kesintisiz bitmeme ettiriyor. Türkiye'de müşterek para kuruluşu çeşidinden yaşama geçirilen geçmiş Ar-Ge merkezini 2010 senesinde İstanbul'da kuran ve 2017 senesinde da Konya'da açmış bulunduğu Ar-Ge merkeziyle çağ Türkiye'de dü Ar-Ge merkezine cemaat tek para kuruluşu unvanına cemaat bulunduğu tamlanan Kuveyt Türk, bu merkezlerde nice inovatif mahsul ve hizmeti yaşama geçirirken, eğitimleriyle de Ar-Ge dünyasını destekliyor.

Dijital kanalların önemini seneler başlangıçta öngörmüş, bu yönde ehemmiyetli projeleri yaşama geçirmiş ve aksiyonları vaktinde almış müşterek iştirak para kuruluşu bulunan bankanın, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği planlar arasında, operasyonel gümrahlık sunan BOA Bankacılık Platformu, şubelerin fonksiyon zenginliği ile ATM'nin pratikliğini buluşturan XTM, iştirak para dalında müşterek geçmiş bulunan sayısal para platformu Senin Bankan, KOBİ'lere müteveccih geliştirilen CebimPOS, şubeye gitmeden genel ağ yahut hareketli ofis eliyle finansman istimal imkânı verici Online Finans Sistemi, gene Türkiye'de müşterek geçmiş bulunan icar sertifikası (sukuk) bölüt sunma işleminin infaz modülü kabil nice teceddüt toprak alıyor.

Banka, açıkça bankacılık ve ortam bankacılığı emek harcamaları doğrultusunda kurduğu API Market platformu üstünden 80'in üstünde API servisi de sağlanıyor. Bankanın, API Market platformu üstünden sunmuş bulunduğu data paylaşımı yardımıyla FinTech'ler hareketli uygulamalarında yenilikçi mahsul ve fonksiyon geliştirebiliyor.

“Ürün ve hizmetlerimizi domestik ve ulusal imkanlarla geliştiriyoruz”
Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, mevzuyla ilişik icra ettiği açıklamada, “Finans sektöründe, rekabette öne çıkmanın ve insanoğlu odaklı fonksiyon anlayışının aslını bundan sonraları sayısal teknolojiler oluşturuyor. Teknolojiyi rakiplik avantajına yöneltmek ve müşterilerimize en güzel hizmeti ikrar etmek düşüncesince Ar-Ge ve inovasyonun derece derece öneminin artacağı bilinciyle dü Ar-Ge merkezi kurduk ve çalışmalarımızı 11 senedir kesintisiz sürdürüyoruz. Yerli imkanlarla ve ulusal müşterek boşluk açısıyla geliştirdiğimiz mahsul ve hizmetlerimizle iştirak para sektöründeki öncülüğümüzü Ar-Ge yaşamına da taşıyoruz. Ar-Ge merkezlerimiz ve iştirakimiz bulunan Architecht Teknoloji ile beraberce bugüne derece bulunduğu kabil bundan sonraları da sayısal kanallara, açıkça bankacılığa, sentetik dirayet sahalarına yatırımlarımızı artırmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“12 patentin düşüncesi sahiplik haklarına sahibiz”
Ar-Ge merkezlerinin buluş belgesi başvurularının ve ilmî yayınlarının bitmeme ettiğini tabir fail Yılmaz, “Banka adına 12 patentin düşüncesi sahiplik haklarına sahibiz. Ayrıca bugüne derece çalışanlarımızın Ar-Ge projelerimizin araştırı safhalarının ve sonuçlarının paylaşılmış bulunduğu yayın, yazı ve bildirilerin sayısı 80'i aşmış durumda. Ar-Ge çalışmalarında insanoğlu kaynağının en ehemmiyetli ilke bulunduğunun farkındalığıyla çalışanlarımızın faziletkâr lisans ve doktora süreçlerini destekliyor, üniversitelerle iş birliklerimizi yetiştirmek düşüncesince çalışanlarımızı bilimsel nitelikli camiayla buluşturuyoruz. Test mühendisliği ve API bankacılığı şehadetname programımızı da azimli halde sürdürüyoruz. Bir taraftan Ar-Ge merkezlerimizde yenilikçi mahsul ve hizmetler geliştirmeye bitmeme ederken, öbür taraftan bu bölgede kariyer gerçekleştirmek talip gençlerimiz düşüncesince istihdam imkânları sunuyoruz. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki fikirlerini yaşama kılmak talip gençlerimizi bankamıza katılmaya çağırma ediyoruz” sanarak konuştu.

Ar-Ge satışlarından 62 milyon TL gelir
Bankanın Ar-Ge merkezleri, geliştirdiği ürünler ile hem ithal ikamesine aynı zamanda direkt ihracatla iklim ekonomisine katkıda bulunuyor. Ar-Ge'nin en ehemmiyetli ihtiyaçlarından bir tanesi bulunan ticarileşme sürecine 2016 senesinde kurduğu teknoloji firması Architecht ile himmet verici banka, geliştirdiği anne bankacılık sistemi BOA'yı hem Türkiye'de acemi kurulan iştirak banklarının aynı zamanda taşınmazlar dışındaki bankaların hizmetine sunuyor. İhraç edilen bankacılık yazılım ürünlerinin kâffesi Türk mühendisler çeşidinden kılavuz teknolojilerle geliştiriliyor. Ar-Ge satışlarından elde etmiş bulunduğu geliri 62 milyon TL'ye yükselten banka, geliştirdiği teknolojileri, yüzdelik 100 iştiraki Architecht eliyle 20 ülkedeki 60'tan aşkın bankaya da ihraç etti.

Master ve doktoraya 50 bin TL'ye vasıl destek
Banka, Ar-Ge merkezinde fariza önleyen personelin faziletkâr lisans yahut doktora eğitimi almalarını motivasyon ederek ve destekleyerek sektörde ayrımlı müşterek yaklaşımı da ortaya koyuyor. Bilgi teknolojileri personel sayısını 2015 yılından beri yüzdelik 26 artışla 420'ye yükselten banka, tezli faziletkâr lisans önleyen Ar-Ge çalışanlarına 25 bin TL terbiye desteğinin yanı esna 35 güneş ücretli müsaade veriyor. Banka, tezsiz faziletkâr lisans yapanlara ise 12 bin 600TL terbiye tutarı desteği veriyor. Doktora önleyen Ar-Ge mensupları ise Kuveyt Türk'ün 50 bin 400 TL sevap desteğinden faydalanırken terbiye süresince da 55 güneş ücretli müsaade kullanabiliyor. Yüksek lisans ve doktora mezunlarına herhangi müşterek ay brüt 2 bin 100 TL terbiye tazminatı ödenirken, haftada 1 güneş de bilimsel nitelikli emek vermek izni veriliyor.

Kuveyt Türk'ün Ar-Ge projelerinin araştırı safhalarının ve sonuçlarının paylaşılmış bulunduğu yayın, yazı ve bildirilerin sayısı Ekim kocaoğlan bakımından 83'ü bulmuş durumda. Tüm bunların yanı esna Ar-Ge rütbe motivasyon sistemi de uygulayıcı banka, fikrin bulunması ve başarıyla tamamlanması sonucunda taşınmazlar içi buluş belgesi meydan planlar geliştiren mensupları düşüncesince 6 bin 300 TL, arsıulusal buluş belgesi meydan plan geliştiren çalışanlarına ise 7 bin 350 TL rütbe veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?