Yaşam

Küresel ısınmaya özen döşemek düşüncesince atla sipariş dağıttı

Ankaralı tantunici Serkan Yılmaz, global ısınmaya ilgi döşemek düşüncesince siparişleri atlarla dağıttı.

Küresel ısınmaya özen döşemek düşüncesince atla sipariş dağıttı
19-12-2021 16:20
Ankara

Ankara'nın Çankaya ilçesinde tantuni dükkanı işleten Yılmaz, global ısınmaya ve sipariş dağıtımında geçer not motosikletlerin atmosfere karbon salımına özen tefriş etmek düşüncesince almış olduğu siparişleri zahmetli konkur atları üstünde müşterilerine ulaştırdı.

Yılmaz, henüz sonraları Ankaralıların derin hevesi altında at üstünde dükkanına döndü.

Atla sipariş dağıtımını "sembolik olarak" yaptığını tamlayan Yılmaz, bununla dünyayı ehemmiyetli seviyede gözdağı fail global ısınmaya özen tefriş etmek istediğini tabir etti.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Günümüzde baş döndürücü hızlı mütebeddil toy birlikte evren ile gönül rahatlığı karşıyayız. Eskiden ulaşımda tercih ettiğimiz bu hayvanların doğaya tek ziyanı yoktu lakin şu an ulaşımda tercih ettiğimiz bu hayvanların yerini arabalar ve şişman transfer araçları aldı. Bu vasıtalar dünyaya baş döndürücü dokunca veriyor. Dünya sonuç 50 yıl içerinde 1 santigrat adım henüz ısındı, buzullar muhatara sunma edecek biçimde erimeye başladı. Biz bu olumsuzluğa gönül rahatlığı hakeza birlikte aktiflik düzenleyerek farkındalık peyda etmek istedik. Bu da saf kendisine nazarıitibar gördü."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?