Spor

Kürek sporunun egzersiz merkezi: Gazihan Dede Su Sporları Merkezi

Büyük takımların dinlenme kampı merkezi biçimine mevrut Adıyaman'daki Gazihan Dede Su Sporları Merkezi, kürek sporcularının merakını topluyor.

Kürek sporunun egzersiz merkezi: Gazihan Dede Su Sporları Merkezi
19-01-2023 13:07
Adıyaman

Atatürk Barajı Gölü'nde arazi meydan tesis, sporcuların kımıldamayan su üstünde tahminî 17 kilometrelik egzersiz yapacağı kulvarla dikkati çekiyor. Tesis içerisinde ise 25 sporcunun konaklama, tahaffuz ve tagaddi kadar ihtiyacının karşılanabildiği olanaklar tanınıyor.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nin kürek toplumu çeşidinden koyu nazarıitibar gördüğünü söyledi.

Tesisin antrenmanlarda sporcuların ilgisini kazandığını aktaran Ertürk, şunları kaydetti:

"Suyun dağların ortada alçakta kalması dolayısıyla banko su dengeyi bozmuyor. 17 kilometrelik DOĞRU birlikte egzersiz yapılabilecek meydan var. Bu, bizim programımızda ağır birlikte gereksinim. Öyle ki hakeza birlikte arazi bilmek baş döndürücü zor. Bizim sporumuzda dalganın tesiri baş döndürücü büyük, bu kuruluş kürek sporu düşüncesince cennet."

Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nin arsıulusal dinlenme kampı merkezi biçimine gelmek düşüncesince güç gösterdiklerini tamlayan Ertürk, "Bizim misyonumuz burayı iklim içre ve iklim dışındaki etraflı takımların dinlenme kampı merkezi biçimine getirmek. Buraya ağır birlikte spor turizmi çekebilmek ve arsıulusal müsabakalara sporcuların hazırlanmasını sağlamak. Bunun düşüncesince ağır adımlar attık derinlemesine aralık maraton yarışı koyduk, gelişigüzel sene katlanarak bitmeme edecektir. Maraton yarışları düşüncesince ayrışık yatırımlarımız mevcut toy teknelerimiz var. " niteleyerek konuştu.

Kamp şartlarının sporcular üstündeki etkilerini dile getiren Ertürk, "Burada meydana getirilen kampların peşi sıra sporcularımızın dobra başarım gösterdiğini gözlemliyoruz. Burada dinlenme kampı yapan, antrenmanlarını bitmeme ettiren sporcularımız, sene böylelikle yarışlara girecekler. Bu yılki derecelerden sonradan sporcular, şampiyonlara hazırlandıkları tesisin şartlarını sormuş olacaktır ve etraflı kürek dünyası buraya gelecektir. Antrenman meydana getirilen yerlerde ehemmiyetli bulunan su şartları, dobra egzersiz meydana getirilen arazi Bağdat'ta da olsa gidip bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Büyük takımların dinlenme kampı merkezi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise Gazihan Dede Su Sporları Merkezi'nde kürek sporcularının millî ve arsıulusal müsabakalara hazırlandığını söyledi.

Merkezin Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki biricik meydan bulunduğunu vurgulayan Keleş, "Kompleksimiz mükemmel teşekküllü olmakla bu arada 25 sporcunun dinlenme kampı yapabileceği barınma, tagaddi ve nice ihtiyacını karşılayacak birlikte tesis." niteleyerek konuştu.

Geçen sene baş döndürücü sayıda iri kürek takımının bu merkezde dinlenme kampı yaptıklarını özetleyen Keleş, "2022 senesinde Fenerbahçe, Galatasaray ve ulusal takımlar, tesisimizi dinlenme kampı sektörü adına kullandılar. 2023 yılı ise Adıyaman'da kürek sporunun yılı olacak. Ulusal ve arsıulusal düzeydeki hepsi takımlarımızı bu merkezimize bekliyoruz." halinde fikir belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?