Yaşam

Küre Dağları'nın karla toplanan güzelliği açıktan görüntülendi

Türkiye'nin ehemmiyetli sıradağlarından ormanlarla ciltli Küre Dağları'nın kar sonrası beyaza bürülü hali, drone ile görüntülendi.

Küre Dağları'nın karla toplanan güzelliği açıktan görüntülendi
25-01-2022 13:07
Kastamonu

Kastamonu ve Bartın ortada kalan, Türkiye'nin önceki Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks) sertifikasına ehil ve 2012'de Avrupa'nın baş döndürücü hususi 13 noktasından bir tanesi bulunan Küre Dağları Milli Parkı, endemik bitkileri ve varlıklı ıssız yaşamını içerisinde barındırıyor.
Yaklaşık 37 bin hektarı havi ve en faziletli zirvesi 2 bin metreyi bulan Küre Dağları'nın karla ciltli manzarası, drone ile görüntülendi.

Ersizler köyünde yerel kemirmek işletmeciliği eden Emin Çelik, AA muhabirine, bölgenin rastgele sezon ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunduğunu söyledi.

Hayatının köyde geçtiğini tamlayan Çelik, "Köyümüz Küre Dağları'nın zarfında toprak alıyor. Hemen yakınımızda Ersizlerdere Kanyonu bulunuyor. Burada rastgele sabahleyin bu güzellikler zarfında uyanmak, bizim düşüncesince şişman nimet. İnsan burada güya yaşlanmıyor. Yaşım 77 ancak kendimi güre hissediyorum." dedi.

Abana ilçesinde ise kar kalınlığı faziletli rakımlı mahalle ve köylerde 1,5 metreye ulaştı. Bağlık, Çayırcık ve Konakören mahallelerindeki evlerin çatılarında kar kütleleri oluştu, vasıtalar kar altında kaldı. Belediye ekipleri, kaza merkezine inemeyen vatandaşlara kazanç ve besin materyali götürdü.

Ekipler, mahalle yollarında ulaşımın aksamaması düşüncesince karla savaş çalışmalarını yoğunlaştırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?