Spor

Kulüplerin "Borçlanma sınırlamalarından muafiyetlerine" müteallik talimatname yayımlandı

Spor kulüpleri ve spor çok ortaklı şirketlerinin istikraz sınırlamalarından muafiyetlerine bağlı kökler ve esaslar karşı talimatname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kulüplerin
22-12-2022 12:09
Ankara

Yönetmelikte 22 Nisan 2022 günlü ve 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'nun 20'nci maddesinin 5'inci fıkrasında spor kulüpleri ve spor çok ortaklı şirketleri düşüncesince öngörülen istikraz sınırlamaları muafiyetlerinin düzenlenmiş olduğu belirtildi.

Yönetmeliğe göre, spor tesislerinin satın katılması yahut yapılması yahut spor tesisi gerçekleştirmek düşüncesince gayrimenkul satın alınması, dayanma hakkı tesisi, kiralanması yahut bu tesislerin görev ve onarımına bağlı borçlanmalar, kanundaki sınırlamalardan affedilmiş tutulacak.

Satın tahsil edilen emlak düşüncesince meydana getirilen borçlanmalarda, Sermaye Piyasası Kurulunca açılan Sermaye Piyasasında Gayrimenkul Değerlemesi Yapmaya Yetkili Kuruluşlar Listesi'nde arazi meydan emlak valüasyon kuruluşları kabilinden planlı valüasyon raporlarında tamlanan bedel esasi alınacak.

Borçlanma sınırlamalarından bağışıklık hallerinde, umumi astronomi güruh ve değişmeyen kâfi sayılarına bağlı nizamname yahut esasi kavil hükümleri uygulanacak.

Muafiyet kapsamında meydana getirilen borçlanmaların bağışıklık kapsamına girmediğinin yahut bu giderlerin muafiyete bap işler düşüncesince yapılmadığının tespiti halinde, ilgililer 7405 sayılı kanunda tamlanan yaptırımlara verilen kalacak.

Spor kulüpleri ile spor çok ortaklı şirketleri, dalavere yerleşmiş üyelerine, bunların eşleri ve üçüncü dereceye derece hısımlarına ve spor çok ortaklı şirketleri, üstünde 6102 sayılı Kanunun 195'inci maddesi kapsamında direkt yahut bilvasıta hakimiyeti mevcut bireylere namus borcu veremeyecek yahut bu şahıslar lehine rehin, kefalet, tutu yahut gayrı müşterek garanti sağlayamayacak, vebal yüklenemeyecek ve borçlarını devralamayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yönetmeliğin uygulanması ile ait tereddütleri gidermeye, uygulamayı düzenlemeye ve bu yönetmeliğin uygulanmasını bildirmek neredeyse rastgele ayrışık madun düzenlemeyi hazırlamaya çıkışlı olacak.

Spor kulübü ile spor çok ortaklı firması başkan, dalavere yerleşmiş üyeleri ve yöneticilerine kanuna karşıt fiilleri dolayısıyla delik yahut mal cezası verilecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?