Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov: 'Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Ukrayna vatandaşlarının harp zamanında başıboş silah kullanabileceği açıklamasına ilişkin, “Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov: 'Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler'
10-03-2022 13:49
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının arkası sıra Ukrayna halkı da Rus birliklerine erinç direnç gösteriyor. Bugüne derece protesto, motolof ve muhtelif yöntemlerle Rus birliklerine erinç duran sivil polis polis halkın önünü ayırmak düşüncesince Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ortak kararname imzaladı. Bu kararnameye mucibince Ukrayna'daki siviller harp devrinde başıboş ortak halde silah kullanabilecek. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bu karara tepkime göstererek, “Hatırlarsanız, en kökeninden bu yana Başkan Putin herkesi silahlarını bırakmaya çağırdı ve kimsenin hiç kimseye saldırmayacağının garantisini verdi. Dolayısıyla elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa o devir tabii ki hedef haline gelirler” dedi.

Sözcü Peskov planlı matbuat toplantısında, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki ortak bebek hastanesine Rus birlikleri çeşidinden meydana getirilen saldırıyla ait ilaç alınıp alınmayacağı sorusuna, “Ordumuzdan banko deyiş alacağız. Çünkü orada neler bulunduğunu kimesne bilmiyor” gibi ivaz verdi.

Rusya önderi Vladimir Putin'in Ukrayna'daki operasyonlar ve medyada yazılanlar ile ait daim deyiş aldığını tamlayan Peskov, “Medyada çıkan bilgiler hazırlanıp başkana sunuluyor. Başkan derneşik adına iletişim araçları kanallarını deyiş biçiminde almaktadır ve araştırmalarda bulunuyor” dedi.

Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çekilmesinin ayrımsız sürede kâffesi mekanizmalarından çekilmesi anlamına geldiğini kail Peskov, “Sonuçta Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları erinç istimara gerçekleştirmek sizde onama edersiniz ki benim işim değil. Ancak katıksız adına Avrupa Konseyi'nden istifa etmek gerekliliktir” dedi.

Gazetecilerin Rusya'nın kararının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) müdahale kâffesi mekanizmalardan çekilmesi anlamına mı geldiği sorusuna ise Peskov, “Evet, kâffesi mekanizmalardan çekilme” gibi ivaz verdi.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?