Sağlık

Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, andıran öngörü ve tahminlerinin Kovid-19'un nisan-mayıs ayına denli düşme trendiyle bitmeme edeceğini bildirdi.

Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek
05-03-2022 11:37
İstanbul

Prof. Dr. Memişoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, andıran sürede ikinci yılını dolduracak Kovid-19 salgınıyla uğraş dönemini değerlendirerek, gelinen akıbet noktaya bağlı ilim verdi.

Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile altyapı, insanoğlu gücü ve strüktürel adına dünyanın en dobra afiyet sistemlerinden bir tanesi durumuna geldiğini fakat salgının afiyet sisteminin işlev açısından değerlendirildiği, sınav edilmiş bulunduğu birlikte hali da oluşturduğunu aktardı.

Memişoğlu, dünyada Kovid-19 salgınıyla mücadelede en kalburüstü afiyet hizmetinin Türkiye'de sunulduğunu ve kalburüstü birlikte proses yaşandığını tabir ederek, salgının eskiden günlerinde caba ülkede marazlı mağduriyeti olmadığını söyledi.

Bunun Türkiye'deki afiyet sistemi ve altyapısının ne denli geliştiğinin ehemmiyetli birlikte örneği olduğuna ayraç fail Memişoğlu, "Özellikle Türkiye, akıbet itila devrinde zatî tedbirlerin sistemsel yasaklardan aşırı hâlâ çalışan bulunduğunu ispatladı. Çünkü sayılarımız akıbet birlikte aydır hassaten küçük ay ayının eskiden haftasından itibaren düşmeye başladı. Bu da sistemsel haram getirmeden müstevli dönemini yönetebildiğimizi, şahısların bu bilince ulaştığını gösteriyor." diyerek konuştu.