Sağlık

Kovid-19, akıl sağlığının aksama riskini yüzdelik 60 artırabiliyor

Bilim insanları, Kovid-19'a yakalananlarda akıl sağlığının arıza riskinin yüzdelik 60 elan çok bulunduğunu ortaya koydu.

Kovid-19, akıl sağlığının aksama riskini yüzdelik 60 artırabiliyor
18-02-2022 15:15
Ankara

Araştırmacılar, sayı farkı yaşı 63 bulunan arama gruplarının nörobilişsel zayıflama, stres, korku ve hab bozukluğuyla depresyona ilişkin muhtelif verilerini ortak sene süreyle inceledi.

Bilim insanları, araştırmada, Kovid-19 olanların olmayanlara mucibince akıl sağlığının engebe riskinin yüzdelik 60 henüz çok bulunduğunu belirleme etti.

Araştırmada, bilgi insanları, akıl sağlığının engebe riskinin Kovid-19 tedavisi düşüncesince hastaneye kaldırılanlarda henüz faziletkâr olduğuna dikkati çekti.

Araştırma kadrosundan Sheffield Üniversitesinde işyar Profesör Scott Weich, Kovid-19'un akıl sağlığı üstündeki aksi etkilerine ilişkin bundan sonra ellerinde konkre veriler bulunduğunu kaydetti.

Weich, Kovid-19 bulaşmasının beraberinde akıl sağlı bozukluklarına soyutlama ve sokağa çıkacak kısıtlamaları kadar tedbirlerin de aksi tesirleri olduğuna dikkati çekti.

Araştırmacılar, Kovid-19'u atlatanların akıl ve inam sağlıklarıyla uğraş etmenin Kovid-19 salgını sonrası rüçhan mevzular ortada olması gerektiği üzerine uyarıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?