Ekonomi

KOSGEB desteği ile iş noktayı açan avrat müteşebbis oyuncak ihracatına başladı

Kocaeli'de KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı yardımı ile oyuncak sektörüne hamle atan Senem Kahveci'nin, eşiyle ürettiği zeka geliştirici ahşap oyuncaklar, diyar içi ve diyar dışından nazarıitibar görüyor.

KOSGEB desteği ile iş noktayı açan avrat müteşebbis oyuncak ihracatına başladı
26-02-2022 13:47
Kocaeli

Gebze ilçesinde 2019 senesinde almış bulunduğu destekle "Nisa Ahşap Oyuncak" şirketini kuran dü bebek anası Kahveci, oyuncak sektöründe benzeri Sinan Kahveci ile tetkikat yaptı.

Bu doğrultuda evlatların zeka gelişimini artırıcı, inç kaslarını geliştirici ahşap oyuncak üretimine süregelen Kahveci'nin ürünleri, ailelerden ve okullardan istem görüyor.

İlk ihracatını Almanya'ya karşılayıcı Kahveci, iş yerini büyüterek bu bölgede hem ithalatı azaltmayı tıpkı zamanda ihracat yaparak dünya ekonomisine ulama sağlamayı amaçlıyor.

"Oyuncaklarımız özen dağınıklığı ve odaklanma sorunun giderilmesine destek veriyor"

Senem Kahveci, AA muhabirine, etraflıca seneler hususi sektörde çalıştığını, bebek sahibi olunca iş dünyasına boşluk verdiğini söyledi.

Çocukları meslek çağına ulaşınca eşiyle öz işlerini hazırlamaya değişmeyen verdiklerini tamlayan Kahveci, çocuklarına aldıkları ahşap oyuncakların kendilerine düşünüm verdiğini kaydetti.

Kahveci, eşinin de ahşap dalında bilgisi ve kabiliyeti bulunduğunu dile getirerek, "Böyle olunca KOSGEB desteklerini araştırdık. KOSGEB'in kursuna başvurup eğitimine katıldım. Eğitim kararında lokma hazırladık ve KOSGEB'e sunduk. KOSGEB projemizi beğendi. Oradan müspet cevap aldık ve desteği kazandık. Onların verdiği destekle makinemizi aldık. 2019 senesinde işlerimizi kurduk. Bu halde önce üretime başladık. Toplamda 250-300 metrekare ortak bölgede üretim yapıyoruz." sanarak konuştu.

Eşinin imalatta fariza aldığını aktaran Kahveci, idmansız ahşap ve kimyevi kullanmadan ürettikleri mamüllerin meslek ve kreşlerden alaka gördüğünü anlattı.

Kahveci, dayanabilen ve akla yatkın fiyatla üretim yapmalarının talebi artırdığına ayraç ederek, "Oyuncaklarımız evlatların fon gücüne seslenme ediyor. Onu yapmış olup bozuyor, bu onun çözümlemeli düşüncesini geliştiriyor. Farklı hendesi şekillerde oyuncaklarımız var. Oyuncaklar emeksiz çözülemiyor. Burada çocuğun hem düş gücü hem el kasları tıpkı zamanda özen ve koordinasyonu sağlanıyor. Okul çağındaki çocuklarda ebeveynlerin en baş döndürücü karşılaşmış bulunduğu konu, özen dağınıklığı ve odaklanma problemi. Oyuncaklarımız bu manada ufaklıklara destek oluyor. Bu sebeple de istem görüyor." ifadelerini kullandı.

"Sipariş artarsa değişik makineler alacağız"

Kahveci, bu sektörde mamüllerin çoğunun ithal bulunduğunu belirterek, ithal oyuncaklarda geçer not ürünlerdeki maddelerin mükemmel bilinemediğini söyledi.

Kendilerinin kimyevi kullanmadan ahşabı işleyip kanallar oluşturarak kurgu yaptıklarını tabir fail Kahveci, şöyleki bitmeme etti:

"İçinde civata filan kullanmıyoruz. Çocuğun sağlığını zılgıt edecek ortak obje yok. Güvenilir mahsulat bulunduğu düşüncesince yeğleme ediliyor. Almanya'ya önce ihracatımız yaptık. Almanya'daki verim gönderdiğimiz insandan değişik oyuncak talepleri olmuş. Ürünlerin kalitesi ve paha pozitif yanları onlara alımlı gelmiş. Farklı oyuncaklar düşüncesince talepte bulundular. Almanya'da müşterimizden, onun İsviçre ve Hollanda'dan ayrımsız işi karşılayıcı ortak arkadaşları mahsulat istemiş. Farklı ülkelerden de istem görmeye başladık. İşimizi onların taleplerine seslenme değer ortak noktaya getirmeyi istiyoruz. Sipariş artarsa değişik makineler alacağız. Şu an bu sığa burada bizi götürüyor lakin havale arttığında bura yetmeyecek. Hedefimiz ihracatı çoğaltmak. Türkiye'de kendimizi tanıtlamak istiyoruz. Küçük ortak imalathaneyle ortak CNC makinesiyle başladık lakin bozukluk ortak fabrikaya dönüşmeyelim? Adım etap inşallah bu merdivenleri çıkarız. İşimizi abartmak ve ülkemizin ithalatını azaltıp ihracat hacmini bollatmak en baş döndürücü istediğimiz şeylerden biri, inşallah bu yönde ilerleyeceğiz."

Kahveci, işlerini ilerletince toplumsal günah projesi yapmış olup kaza belediyesiyle de görüşerek down sendromlu kollar düşüncesince ortak işlik ihdas etmek istediklerini anlatarak, "Onların hem işin süresince olmasını bildirmek tıpkı zamanda onların bahtiyar olmalarını bildirmek istiyoruz. Küçük zımparalar yapılabilir, montajlar yapılabilir. Bunu yaşama geçirmeyi baş döndürücü istiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?