Sağlık

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor

Ağrısız ve çelimsiz müddette akla yatkın teşhis sağlayıcı Kadriyak BT Anjiyografi'nin hayat kurtardığı bildirildi.

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor
11-01-2023 10:10

Tüm dünyada bulunduğu kabil devletimizde de en münteşir ahiret yolculuğu nedenlerinden ortak tanesini ihtisas ve haslet rahatsızlıkları oluşturduğunu vurgulayan uzmanlar, kalıtım bilimi faktörler kadar, dirim biçimi ve çevresel faktörlerin de sansasyonel bulunduğu ihtisas ve haslet rahatsızlıkları zımnında devletimizde rastgele sene sayı farkı 200 bin ferdin yaşama veda ettiğini belirtti.

Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Karadeli, gelişen uygulayım bilimi ile baş başa er tanıyı sağlayıcı cihazların kullanımının yaygınlaştığına, ihtisas ve haslet rahatsızlıklarında da hayat kurtaran teşhis şekillerinden ortak tanesinin Kardiyak BT Anjiyografi bulunduğunu kaydetti. Prof. Dr. Elif Karadeli, “Bilgisayarlı tomografi odasında; ön saf toplar damarından aksilik bap verilerek kalbi besleyici koroner damarları ağrısız, aşırı endamsız ortak müddet içerisinde, emin ve erdemli çözünürlüğünde bulunan kendisine görüntüleyebiliyoruz. Çekim süresi sayı farkı 3 saniye, tedbir etabı ile baş başa azami 15 bugün sürüyor. Bu görüntüleme yöntemiyle, dirimlik riziko haiz haslet tıkanıklıkları hızlıca belirleme edilebiliyor. Hastalar ayrımsız devir alışılagelen yaşamlarına dönebiliyorlar. Kardiyak BT Anjiyografi yöntemiyle kalbin yapısının incelenmesi, riskli hastalarda kalbin ön değerlendirmesi, koroner arterleririn, doğumsal ihtisas hastalıklarının, koroner stentlerin, by-pass greftlerin, kalpten çıkan anne damarların ve ihtisas kapakçıklarının değerlendirilmesi emin ortak halde yapılabiliyor” dedi.

Hastalar düşüncesince ehemmiyetli avantajlar
Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Erbay'da ortak numara etap akrabalarında er yaşta kalp-damar rahatsızlığı hikayesi olanlar, şeker rahatsızlığı hastalığı ve erdemli tansiyonu olanlar, sigara içenler, aşırı kiloluluk hastaları, döş ağrısı olanlar, ruhsal gerilim testleri meşkûk çıkan ve koroner arterlerde sapaklık şüphesi bulunan şahısların Kardiyak BT Anjiografi yaptırması icap ettiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Erbay, ışınım payı aşırı az olan, en çalışan ve bedava uygulanabilen bu yöntemin hastalar düşüncesince ehemmiyetli avantajlarını şöyleki sıraladı:

"- 1 ile 5 mm kalınlığındaki aşırı uslu koroner arterleri gösterebilmektedir.

- Yaşlı, çocuk ve obez hastalar da işlemde beğenilen derman miktarı minimal ölçüde tutularak emin çekimler yapılabilmektedir.

- Kalbin yapısı 3 boyutlu incelenerek, aniden ölümlere bozukluk bulunan koroner atardamar anomalileri ve ihtisas kası sıkışmaları başlangıçta belirleme edilebilmektedir.

- Kalp damarları içindeki kalsifik plakların tanımlanmasına araştırma görevlisi olarak, kullanılacak bulunan olan stentlerin başlangıçta planlanabilmesi dair bilgelik vermektedir.

- Kardiyak BT Anjiyografi ile ihtisas damarlarının yanı esna vücudumuzdaki bellek damarları, günah damarları, saf ve ayak damarları değerlendirilebilmektedir.

- Tanımlanamayan ağrıyla mevrut hastalarda koroner arter, akciğer embolisi, anevrizma ve diseksiyon tanıları aceleci ortak halde belirleme edilebilmektedir.

- Koroner By-Pass cerrahisi nâkil hastalar ile stentleri mevcut hastaların rutin muayeneleri yapılabilmektedir.

- Akciğer embolisi durumlarında, akciğere çağ haiz damarların yapısı değerlendirilebilmektedir.

- Yöntemin teknolojik özelliğiyle ihtisas ve haslet yapısının görüntülenmesi dışında;
böbrek ve üriner meslek taşlarının yapısı incelenmekte ve nitelikleri belirlenerek en endamsız müddette akıllıca müdahalesi sağlanabilmektedir.

- Onkoloji hastalarında er çağda mızrap metastazı ve mızrap iliği ödemleri belirleme edilebilmektedir.

- Gut kabil romatizmal hastalıklarda, damla rahatsızlığı kristellerinin deneyim düzeylerini gösterebilmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?