Sağlık

Kopan ayağı poşet içre getirilmişti: 6 ay sonra ilk adım

Muş'un Hasköy ilçesinde tarlada çalışırken biçerdövere müşterek ayağını kaptıran Nurettin Subaşı, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doktorların değerli müdahalesiyle 6 ay sonra ilk adımını atmaya başladı.

Kopan ayağı poşet içre getirilmişti: 6 ay sonra ilk adım
26-12-2022 15:07

Muş'un Hasköy ilçesinde canlı 4 bebek babası Nurettin Subaşı isminde çiftçi, 6 ay önceki tarlada ot biçerken meşgul haldeki biçerdöveri ayırt etmeyince sol ayağını makinenin bıçaklarına kaptırdı. Tahlisiz kaymakamlık sonrası Subaşı, kaymakamlık hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin peşi esna kopan ayağının dikimi düşüncesince nice merkezle görüşüldü, fakat bunun tedavisi düşüncesince müspet cevap alınamadı. Son adına iletişime geçilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise hastayı bildirme etti. 8 vakit sonra kopan ayağı müşterek poşet arasında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen hastaya ilk karışma yapıldı. Hastaya hâlâ sonra ise ortopedi ve plastik ameliyat uzmanlarınca karışma edildi. Yaklaşık 8 vakit devam eden operasyonun peşi esna hastanın kopan ayağı doktorların çabasıyla başarıyla hesabına dikildi. Bir müddet hastanede tedavisine bitmeme edilen hasta, hâlâ sonra taburcu edildi. 6 ay sonra hastaneye gene mevrut hasta, doktorların yardımla ilk adımını attı. İlk adımını atan hastalanmış ve yakınları şişman neşe yaşadı.

“Gururluyuz”

İHA muhabirine mütekellim Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanenin Van'ın birlikte semt illerine de misyon verdiğini belirtti. Ayağı ağız ağıza kopuk hastaya meydana getirilen ameliyatla dobra müşterek sonucun ortaya çıktığını tabir fail Başhekim Sarıkaya, “Bu safiha karşısında gururlanıyoruz. Başarılı ameliyattan çevre hekimlerimize değişik teşekkürname ediyorum” dedi.

“Kopan kadem poşet içre getirildi”

Biçer kazası sonrası ağız ağıza kopan ayağın müşterek poşet arasında hastaneye getirildiğini dile getiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Kadir Berat Oyur ise “Hasta düşüncesince müşterek dü merkeze danışılıp o halde bizlere getirildi. Tabi bu halden çevre az buçuk devir kaybedildi. Ortopedi doktorumuzla görüşüp olayı alabileceğimize değişmeyen verdik. Operasyonda toplanmış dü atardamar, 5 verit ve dü asap dikildi. Hasta hâlâ sonra ise koyu bakıma alındı. Ameliyattan sonra çağ dolaşımı bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kan dolaşımı sağlandıktan sonra hastalanmış da söylediklerimize uyma etti. Böylece kendisi de salah sürecine katkıda bulundu. 6 ay geçişine karşın kopan kadem adım adım hesabına oturacak düzeyde. 8'inci saatte ameliyata başladık ve buna karşın hastamızın ayağını kandırıcı müşterek halde kurtardık” niteleyerek konuştu.

Yılmaz Sönmez

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?