Yaşam

Konya'daki merkezde 9 ayda 500'e DOĞRU ıssız hayvanı tedavi edildi

Konya'da Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi içerisinde çalışkanlık yayınlayan Yaralı Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde 9 ayda tahminî 500 vahşi hayvanın tedavisi yapıldı.

Konya'daki merkezde 9 ayda 500'e DOĞRU ıssız hayvanı tedavi edildi
06-10-2022 14:00
Konya

Vatandaşların hastalanmış yahut yanık kendisine bulup merkeze getirmiş olduğu hayvanlar, baytar hekimler çeşidinden tedavi ediliyor.

Merkezin kurulduğu 2001'den beri 3 binin üstünde ayı, vaşak, aldanmaz yavrusu, tilki, pelikan, kartal, şahin, flamingo, baykuş ve puhu kabil hayvan tedavi edilerek natürel ortamlarına bırakıldı. Bu senenin 9 maaş çağında de 500 hayvanın tedavisi yapıldı.

Hayvanat Bahçesinde fariza işleyen baytar doktor Abdurrahman Pirinç, AA muhabirine, merkeze getirilen hayvanların çoğunluğunu kanatlı yırtıcıların oluşturduğunu söyledi.

Kendilerine getirilen gelişigüzel hayvanın tedavisinin titizce yapıldığını özetleyen Pirinç, şöyleki konuştu:

"Bu sene yurttaşlar 200-250'ye yaklaşan hayvan getirdi. Milli Parklar üstünden de 100-150 pare tutanakla doğrulama münfail hayvan var. Bir de CİMER üstünden yahut şehremaneti suç duyurusu çizgileri üstünden ulaşılıp getirilen 100'e yaklaşan hayvan var. Sağlığına kavuşturduğumuz zooloji bulunmuş olduğu natürel ortamlarına bırakıldı. Atmacasından altın şahinine, uzun hayvan kartallarından akbabalara, puhulara denli nice hayvan ya güçten sakıt kendisine yahut yaralandığı düşüncesince endirekt ve ya aracısız bizim merkezimize getiriliyor. Bu zooloji tedavi edildikten sonradan şayet buharlaşma yetenekleri yerindeyse yeniden doğaya bırakılıyor. Eğer bu yeteneklerini yitirmişlerse hayvanat bahçesi içerisinde mevcut rehabilite ve konaklama bölgelerinde hayatlarının sonuna denli yaşıyor."

Pirinç, sene sonuna denli merkezde tedavi edilen hayvan sayısının 600'ü bulmasının beklendiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?