Yaşam

Konya'daki 'Atık Kumbara' projesiyle hem mekân hem yurttaş kazanıyor

Konya'da Selçuklu Belediyesinin başlatmış olduğu "Atık Kumbaram" projesiyle, arka dönüşebilen atıkları getirenler, ev ekonomisine de ulama sağlıyor.

Konya'daki 'Atık Kumbara' projesiyle hem mekân hem yurttaş kazanıyor
31-07-2022 15:05
Konya

Selçuklu Belediyesi'nden meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, atıkların arama dibine katılması maksut projede, ilçede belli başlı noktalara kurulan Atık Kumbara merkezlerine kağıt, karton, plastik, cıncık yahut eroin kabil arka dönüşebilen ayrıştırılmış atıklar getiriliyor.

Burada pırtı işlemlerinin peşi sıra vatandaşa, mıknatısi spesifik "Atık Kumbaram Kartı" konfirmasyon ediliyor. Atık tasnifi ve istimara işleminin peşi sıra kullanıcının kartına kalıntı yükleniyor.

Atık Kumbaram kartında biriken paralar, anlaşmalı marketlerde ve organ işlerinde harcanabiliyor. Atıkların kilosu kağıt-kartonun 1 lira, plastik ve metalin 1,50 lira, camın 20 kuruş ve alengir ambalaj ise 40 kuruştan ücretlendiriliyor.

Geri dönüşüm malzemelerini merkeze getiren vatandaşlarda sonunda ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

"Kazanan mekân bilinci ve doğamız olacak"

Konuya bağlı açıklamada görüşlerine toprak sunulan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçede dü noktada görev verici Atık Kumbara'nın ilerleyici günlerde degaje lokasyonlarda görev vereceğini söyledi.

Sıfır atıkla ilişik düzentileme ve planlara bitmeme edeceklerine ayraç fail Pekyatırmacı, şunları kaydetti:

"Sıfır atılan emek harcamaları ile bu faaliyetleri ayrımlı ortak boyuta taşıdık. Atık Kumbaram projemizle hemşehrilerimiz değişik toplayıp getirmiş olduğu arka dönüşebilen atıkları, nakde çevirerek karı ekonomilerine yardım sağlayacak. Bu sayede elde eden mekân bilinci ve doğamız olacak. Projemizin de numunelik oluşum edeceğine inanıyorum ve hepsi hemşehrilerimizi mekân gönüllüsü olmaya da çağırma ediyorum. Bu iş birliğimiz ve bilinçle doğacak nesillere parlak ve yaşanabilir ortak evren salıverme hedefine ulaşacağız inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?