Teknoloji

Konya'da imal edilen antropoit robotlar Antalya'daki fuarın gözdesi oldu

"AkınRobotics" fabrikasının üretimini icra ettiği UVC arınıklık robotu, kontrol istirdat ve ağırlık taşımada kullanılabilecek dört ayaklı ARAT ile konuşabilen Mini Ada antropoit robotları, özellikleriyle dikkati çekiyor.

Konya'da imal edilen antropoit robotlar Antalya'daki fuarın gözdesi oldu
22-11-2021 13:16
Antalya

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan antropoit robot fabrikası "AkınRobotics"te tasarlanan ve sterilizasyon, kontrol istirdat ile ağırlık taşımada kullanılabilecek robotlar, görücüye çıktıkları Antalya'daki fuarda ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Antalya'da Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde bu sene 21'incisi 17-19 Kasım'da planlı "HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı"nda sağlık, tıbbi ve uygulayım bilimi dalında geliştirilen mahsulat sergilendi.

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan robot fabrikası "AkınRobotics"te tasarlanan robotlar, fuarda Türkiye'nin ayrımlı afiyet kuruluşlarından katılanlar derece ecnebi konukların da takdirini çekti.

Ziyaretçileri selamlayan Mina Ada antropoit robotu, konsantre pıtrak maske, hıfzıssıhha ve toplumsal ara kurallarına dikkat gösterilmesi düşüncesince tembihler yaptı.

Özellikle evlatların robotla diyaloğu gülümsetti. Fuarda ayrıca, müstevli sürecinde geliştirilen ve birtakımı devletlere ihraç edilen UVC arınıklık robotu ile kontrol kurtarma, ağırlık taşıma, erişim özellikle kazanmak neredeyse açık birlikte bölgede kullanılabilecek dört ayaklı "AkınRobotics At" (ARAT) da hünerlerini sergiledi.

Tamamen yerel yazılımlarla etkin robot, bileşimli zeka ve kaynak el işi yazılımına sahip. Ayrıca ARAT, hummalı öğrenme sistemi yardımıyla kullanıcılarını tanıyor, öğrendiği bilgiyi yorumluyor, gözyaşı ve eşey analizi yapabiliyor. Fuarda, ARAT'ın elastik hareketler sergilemesi ziyaretçilerin takdirini çekti.

"Türkiye'nin nice noktasında robotlarımız fariza yapıyor"

AkınRobotics'te plan ihya bilirkişi yardımcısı Mehmet İşçi, AA muhabirine, fuarda toplumsal robotların beraberinde ARAT ve UVC arınıklık robotuna alakanın hummalı bulunduğunu söyledi.

Dünyada antropoit robotlarda hızlı istihsal yapabilen birlikte üretimevi olduklarını aktaran İşçi, "Türkiye'nin nice noktasında robotlarımız fariza yapıyor. Havalimanında, otellerde, terbiye kurumlarını ve belediyelerin birçoğunda Mina Ada ile fariza alıyoruz. Kalabalık lokasyonların bulunduğu yerde şahısların yönlendirilmesinde kullanılıyor." diyerek konuştu.

İşçi, akıntı edebilen UVC arınıklık robotunu müstevli sürecinde geliştirerek, tamamladıklarını belirterek, şu şekilde konuştu:

"Robotumuz ahşap, güpür özellikle kazanmak neredeyse yüzeylerin tamamında virüs ve bakterileri öldürmekte. Bununla ilgilendiren tasdikli belgelerimiz mevcut. Yurt dışına birtakımı devletlere satışını gerçekleştirdik. Birçok ülkeden de talepler geliyor, görüşmelerimiz bitmeme ediyor. Fuarda da hummalı candan karşılaştık. Özellikle fuarda iklim dışından eklenmiş olan misafirlerden Mini Ada, ARAT ve arınıklık robotlarımıza aşırı birlikte tomar istem geldi. Talepleri değerlendirip, görüşmeler yapacağız."

Dört ayaklı Arat'ın da türlü yer koşullarında yürüyebildiğine yer veren İşçi, ARAT robotunun Ar-Ge'sinin bitmeme ettiğini, herhangi birlikte çağ yenilikler eklediklerini bildirdi.

Yük taşımada, kontrol kurtarmada, ulaşımda, aşırı ayrımlı lokasyonlarda kullanılabileceğine yer veren İşçi, "İnsanların ulaşamayacağı ve ya girmesinin riskli bulunduğu (Yangın, mayınlı semt vb) yerlere de ARAT kolaylıkla girebilecek. Belirli birlikte noktaya derece geldik. Her güzeşte çağ hesabına dünkü özellikler koyarak bitmeme ediyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?