Ekonomi

Konya'da buğdayda mahsul değişim işlemi ve dirimlik kaybı riskine TARSİM teminatı sağlandı

Konya'nın Cihanbeyli, Karatay ve Kadınhanı ilçelerinde uygulanacak uçucu projeyle ekmeklik ve makarnalık buğday ürünlerinde mahsul değişim işlemi ve dirimsel kaybı riski Tarım Sigortaları Havuzunca garanti dibine alındı.

Konya'da buğdayda mahsul değişim işlemi ve dirimlik kaybı riskine TARSİM teminatı sağlandı
28-10-2021 10:39
Ankara

"Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından 2021 Yılında Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin" Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, dirimlik esirgeme sigortasıyla, Konya'nın Cihanbeyli, Karatay ve Kadınhanı ilçelerinde uygulanacak uçucu plan kapsamında ekmeklik ve makarnalık buğday ürünlerinde randıman değişim yapmak ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü alıntı baremine gereğince Konya Ticaret Borsasında hasat sonrası oluşan randıman fiyatının muhtemel fiyattan ayrımlı olması nedenlerine ilişkin oluşacak dirimlik kaybı riskine Tarım Sigortaları Havuzunca güvence sağlandı.

Söz konusu değişmeyen alınırken, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne mukayyet çiftçilerin özlük, randıman ve toprak detayları delik uğrunda bulunduruldu.

Gelir Koruma Sigortası'nda, sigorta priminin yüzdelik 60'ı oranında prim desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin ilgilendiren tertibinden Tarım Sigortaları Havuzuna aktarılarak karşılanacak.

Karar, 1 Ekim 2021 tarihinden uygulanan edinmek kabilinden yürürlüğe girdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?