Yaşam

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı gövde geliştirmede de iddialı

Konya'da su altı kontrol ve istirdat ekibinde işyar balık adam manşet memuru ve Vücut Geliştirme Fitness Milli Takımı sporcusu Mustafa Güneş, İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı gövde geliştirmede de iddialı
01-11-2021 13:49
Konya

Konya Emniyet Müdürlüğü içerisinde su altı kontrol ve istirdat ekibinde işyar balık adam kolluk memuru Mustafa Güneş, cilt ihya sporuyla da uğraşıyor.

İl Emniyet Müdürlüğüne ilişkin Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğinin kontrol ve istirdat ekibinde toprak meydan 36 yaşındaki kolluk memuru Mustafa Güneş, rastgele koşulda plonjon yaparak, su altındaki sıkıntılı görevlere katılıyor.

Yer almış olduğu ekibin tecrübeleri ve başarıları sebebiyle Türkiye'nin ciharıyek yanına göreve revan 10 salname kolluk memuru, güçlü mesleğinin birlikte meraklı namına cilt ihya ve fitness da yapıyor.

Türkiye şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü kabil başarıları mevcut Mustafa Güneş, İspanya'da 3 Kasım'da düzenlenecek Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Mustafa Güneş, hususi programla beslenip rastgele gün mesaiden sonraları idman düşüncesince spor salonuna gidiyor.

Dünya şampiyonu olmayı hedefleyen ulusal sporcu, AA muhabirine, spora küçüklüğünde yüzmeyle başladığını söyledi.

Bir devre ayak topu oynadığını ve yumruk oyunu da yaptığını tamlayan Mustafa Güneş, 18 yaşlarında üniversiteye başlamadan ilk cilt geliştirmeye başladığını ve sporu aşırı sevilmiş olduğu düşüncesince gövde eğitimi öğretmenliği okuduğunu dile getirdi.

"Bazen rüyalarıma tost giriyor"

Polis olduktan sonraları meraklı sportmen bulunduğunu özetleyen Mustafa Güneş, "Son 6-7 senedir meraklı yarışmacıyım. İki kere milliliğim var. Hedeflerim grup kategoriydi. İlk amacım Türkiye şampiyonu, ahir amacım şampiyonlar şampiyonu olmaktı. Bu ikisini gerçekleştirdim. Türkiye şampiyonluğum, şampiyonlar şampiyonluğum ve Avrupa üçüncülüğüm var. 3 Kasım'da da ulusal takımla İspanya'ya gideceğiz ve Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi anabolizma edeceğiz. Şimdi evren şampiyonu peyda etmek var. Ondan ahir amacım de ABD'de Mr. Olympia'da podyum görmek, bunun düşüncesince de çalışmaya bitmeme edeceğim." sanarak konuştu.

Yaptığı sporun beslenmeyle direkt ait bulunduğunu aktaran Mustafa Güneş, öğünlerinin protein ağırlıklı bulunduğunu tabir ederek, şunları kaydetti:

"Her devir erdemli miktarlarda protein kabul etmek zorundayız. Özellikle turnuvalara hazırlanırken kefaret dönemleri aşırı güç geçiyor. Bazen rüyalarıma tost giriyor. 'Tostta ne var, canın tost mu çekiyor?' kabul edebilirsiniz ancak tost ve ya kaşarlı, besili şeyleri rüyamda görüyorum. Yarışma dönemlerinde 3-4 ay bunların hiçbirini yiyemiyoruz. Tekdüze besleniyoruz. Tavuk, zayıf al et, pirinç, yulaf kabil besinler tüketiyoruz. Çevremdekiler, arkadaşlarım, eşim, çocuğum bunları yerken canım çekiyor ancak bu zekâ işi. Bir müddet hakeza yaşayarak son alınca, insanoğlu 'Yemesem de olur.' diyor."

"Görevlerim henüz havadan geçiyor ve henüz güzel oluyorum"

Mustafa Güneş, güçlü mesleğinin ve icra ettiği sporun birbirini desteklediğini, bunun da yarar sağladığını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Biz kurbağa adamlar namına rastgele muhtelif güçlü arazide, akıntılı, akıntısız, derin, balçıklı, çamurlu suda fariza yapıyoruz. Kullandığımız ekipmanlar da aşırı ağır. Bazen üzerimizde 40 kilogram ağırlıkla kilometrelerce minval yürüyoruz. Devamlı idmanlı olmak, performansımı erdemli tutmak, mesleğim açısından aşırı dobra oluyor. Görevlerimiz güç ve rastgele devir idmanlı olmalıyız. Zaten kurbağa erkeklerin bir fazla fazla temelli spor yapar. Bizim yönetmeliğimizde de filhakika bu var. Yaptığım spor sebebiyle görevlerim henüz havadan geçiyor ve henüz güzel oluyorum."

Amirlerinin ve grup dostlarının desteğinin kazanılmış olduğu başarılara etkisine dikkati çekici Mustafa Güneş, "İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç, Koruma Şube Amirimiz Veysel Er, grup arkadaşlarım, Hakan komiserim aşırı şürekâ oluyor. Onların desteği olmasa buralara gelemezdim. Özellikle Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya, ego meraklı namına spora başladıktan sonraları elimden tuttu ve bu başarıları kazanmamda en şişman sebep oldu." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?