Yaşam

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı cisim geliştirmede de iddialı

Konya'da su altı kontrol ve istirdat ekibinde işyar balık adam kolluk memuru ve Vücut Geliştirme Fitness Milli Takımı sporcusu Mustafa Güneş, İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı cisim geliştirmede de iddialı
01-11-2021 13:49
Konya

Konya Emniyet Müdürlüğü içerisinde su altı kontrol ve istirdat ekibinde işyar balık adam kolluk memuru Mustafa Güneş, et ihya sporuyla da uğraşıyor.

İl Emniyet Müdürlüğüne ilişkin Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğinin kontrol ve istirdat ekibinde arazi meydan 36 yaşındaki kolluk memuru Mustafa Güneş, rastgele koşulda plonjon yaparak, su altındaki sıkıntılı görevlere katılıyor.

Yer almış olduğu ekibin tecrübeleri ve başarıları sebebiyle Türkiye'nin ciharıyek yanına göreve revan 10 salname kolluk memuru, sıkıca mesleğinin beraberinde meraklı yerine et ihya ve fitness da yapıyor.

Türkiye şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü kabil başarıları mevcut Mustafa Güneş, İspanya'da 3 Kasım'da düzenlenecek Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Mustafa Güneş, hususi programla beslenip rastgele gün mesaiden sonraları idman düşüncesince spor salonuna gidiyor.

Dünya şampiyonu olmayı hedefleyen ulusal sporcu, AA muhabirine, spora küçüklüğünde yüzmeyle başladığını söyledi.

Bir fasıl ayak topu oynadığını ve yumruk oyunu da yaptığını tamlayan Mustafa Güneş, 18 yaşlarında üniversiteye başlamadan geçmiş et geliştirmeye başladığını ve sporu baş döndürücü sevilmiş olduğu düşüncesince gövde eğitimi öğretmenliği okuduğunu dile getirdi.

"Bazen rüyalarıma tost giriyor"

Polis olduktan sonraları meraklı sportmen bulunduğunu özetleyen Mustafa Güneş, "Son 6-7 senedir meraklı yarışmacıyım. İki kat milliliğim var. Hedeflerim ulam kategoriydi. İlk gayem Türkiye şampiyonu, ahir gayem şampiyonlar şampiyonu olmaktı. Bu ikisini gerçekleştirdim. Türkiye şampiyonluğum, şampiyonlar şampiyonluğum ve Avrupa üçüncülüğüm var. 3 Kasım'da da ulusal takımla İspanya'ya gideceğiz ve Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temessül edeceğiz. Şimdi evren şampiyonu iktisap etmek var. Ondan ahir gayem de ABD'de Mr. Olympia'da podyum görmek, bunun düşüncesince de çalışmaya bitmeme edeceğim." sanarak konuştu.

Yaptığı sporun beslenmeyle aracısız dayalı bulunduğunu aktaran Mustafa Güneş, öğünlerinin protein ağırlıklı bulunduğunu anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Her devir efdal miktarlarda protein kabul etmek zorundayız. Özellikle turnuvalara hazırlanırken rejim dönemleri baş döndürücü çetince geçiyor. Bazen rüyalarıma tost giriyor. 'Tostta ne var, canın tost mu çekiyor?' kabul edebilirsiniz lakin tost veya kaşarlı, semiz şeyleri rüyamda görüyorum. Yarışma dönemlerinde 3-4 ay bunların hiçbirini yiyemiyoruz. Tekdüze besleniyoruz. Tavuk, zayıf al et, pirinç, yulaf kabil besinler tüketiyoruz. Çevremdekiler, arkadaşlarım, eşim, çocuğum bunları yerken canım çekiyor lakin bu zekâ işi. Bir müddet hakeza yaşayarak akıbet alınca, insanoğlu 'Yemesem de olur.' diyor."

"Görevlerim elan hazırlop geçiyor ve elan kalburüstü oluyorum"

Mustafa Güneş, sıkıca mesleğinin ve meydana getirdiği sporun birbirini desteklediğini, bunun da kazanım sağladığını dile getirerek, şu şekilde bitmeme etti:

"Biz kurbağa adamlar yerine rastgele çeşitli sıkıca arazide, akıntılı, akıntısız, derin, balçıklı, çamurlu suda fariza yapıyoruz. Kullandığımız ekipmanlar da baş döndürücü ağır. Bazen üzerimizde 40 kilogram ağırlıkla kilometrelerce minval yürüyoruz. Devamlı idmanlı olmak, performansımı efdal tutmak, mesleğim açısından baş döndürücü güzel oluyor. Görevlerimiz çetince ve rastgele devir idmanlı olmalıyız. Zaten kurbağa erkeklerin bir fazla fazla temelli spor yapar. Bizim yönetmeliğimizde de doğrusu bu var. Yaptığım spor sebebiyle görevlerim elan hazırlop geçiyor ve elan kalburüstü oluyorum."

Amirlerinin ve kol dostlarının desteğinin kazanılmış olduğu başarılara etkisine dikkati çekici Mustafa Güneş, "İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç, Koruma Şube Amirimiz Veysel Er, kol arkadaşlarım, Hakan komiserim baş döndürücü şürekâ oluyor. Onların desteği olmasa buralara gelemezdim. Özellikle Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya, ego meraklı yerine spora başladıktan sonraları elimden tuttu ve bu başarıları kazanmamda en şişman sebep oldu." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?