Yaşam

'Konservatuvarın Kezban ablası' hayaline ulaştı

Ankara'da ortak yapım firmasından tekaüt bulunan Kezban Özdemir, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarını kazanarak 61 yaşlarında darülfünun hayaline kavuştu.

'Konservatuvarın Kezban ablası' hayaline ulaştı
08-11-2022 20:09
Afyonkarahisar

Liseyi bitirdikten sonraları Ankara'da yanında yapım firmasında işe başlamış olan Özdemir, 2002'de mütekait olduktan sonraları da annesiyle ilgilendi.

Annesinin vefatından sonraları musiki eğitimi almaya değişmeyen verici Özdemir, girmiş olduğu hususi kabiliyet sınavında AKÜ Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği bölümünü kazandı.

Üniversite eğitimi düşüncesince Afyonkarahisar'a yerleşen Özdemir, AA muhabirine, darülfünun hayalinin etraflıca zamandır olduğunu, 2002'de mütekait olduktan sonraları musiki ve edebiyata dikkat duyduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonraları baş başa yaşamış olduğu anası düşüncesince hayalini talik etmek mecburiyetinde kaldığını dile getiren Özdemir, anası ile daima liet söylediklerini anlattı.

Özdemir, 2013'te annesini kaybettikten sonraları musiki eğitimi aldığını tabir ederek, "2018'de fors derslerimizi aldım. 2019'da Ankara'daki konservatuvar sınavına girdim, olmadı. 2020'de gine AKÜ'ye geldim. Yine olmadı. 2021'de de olmadı. 2022'de gine sınava girdim ve kazandım."

"Bana genel anlamda 'Abla' diyorlar"

Müziğe ıvır zıvır yaşlardan dikkat duyduğunu vurgulayan Özdemir, "İyi ki üniversiteyi kazandım. Okuldaki dostlarımla diyaloğum şahane. Genelde bana 'Abla' diyerek seslenme ediyorlar. Öğrencilere 'Burada ayrımsız yaştayız.' diyorum. Ben fakat evime gittiğimde veya yanında döküman müracaatında yaşımı hatırlıyorum." diyerek konuştu.

Özdemir, 2 ay evvela başlamış olan mektebindeki derslerinin elleme gittiğini ve hedefinin akademisyenlik bulunduğunu dile getirdi.

"Arkadaşları Kezban kadını kalıp alırsa bahtiyar oluruz"

AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Özkan Özkoç da derste Kezban Özdemir'i gördüğünde baş döndürücü şaşırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"61 yaşlarında kararlılıkla ve azminden vazgeçmeyerek benden yanında pozitif nokta aldı. Buraya şuurlu kendisine geldiği düşüncesince gayrı öğrencilerle mukayese etmek istemiyorum lakin azmi dört dörtlük ve bunu herhangi yanında derste fiilen gösteriyor. Arkadaşları, Kezban Hanımı kalıp alırsa bahtiyar oluruz. Kezban ile çalışmaktan mutluyum. Benim düşüncesince de elleme yanında tecrübe. Bu hoşnutluk mevrut olup da azmini kaybetmeden çabuk yanında halde etkin öğrenciyi de evvela kez görüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?