Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Maraş, KKTC’nin antipatik gücü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta Maraş’ın açılmasının tutum ve gezim açısından KKTC’ye yararları olacağını belirterek, "Maraş KKTC’nin müşterek sevimsiz gücü adına orada duruyor.” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Maraş, KKTC’nin antipatik gücü
21-10-2021 23:44
Ankara

Tatar, Türkiye’deki temasları kapsamında Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nin Tarihi Türk Ocağı Salonu’nda "Avrasya Hizmetleri Ödülleri 2021"e katılarak müzakere yaptı.

Osmanlı’nın 1571’de Kıbrıs’ı fethettiğini anımsatan Tatar, "Maraş ata toprağıdır." niteleyerek konuştu.

Osmanlı'nın fethin arkası sıra Maraş'ta geçmiş şekilde evkaf kurduğunu fakat İngiltere yönetimi zamanında buradaki vakıf mallarının Rumlara peşkeş çekildiğini kail Tatar, kentin, 1974 evveliyat de Akdeniz'in en aşkın gezgin ağırlayan birlikte dinlence beldesi bulunduğunu hatırlattı.

Tatar şu halde bitmeme etti:

"Maraş'ın gezinti döneminin geldiğini haykırınca şişman birlikte istek gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin destekleriyle o Kapalı Maraş, küşade birlikte Maraş şekilde KKTC hükûmetinin birlikte antipatik gücü şekilde orada duruyor. Bir kat konuşu bakımdan, birlikte kat gezim itibarıyla ve siyasi manada da bu dü devletli politikayı bundan böyle gündeme getirdikten sonraları Maraş açılımıyla elan çelimli birlikte devlet, elan çelimli birlikte KKTC ve Türkiye ile iş birliğiyle elan haysiyetli, bizlere yakışan birlikte siyasettir."

"Halkların zat kaderini atama hakkı vardır, ahacık Kıbrıs’ta da bu vardır"

Kıbrıs’ın zat geleceğini atama etmesine bağlı mütekellim Tatar, "İnsan hakları denildiğinde halkların zat kaderini atama hakkı vardır. İşte Kıbrıs’ta da bu vardır." halinde konuştu.

Kıbrıs’ın Türkiye’nin garantörlüğünde zat halkı, devleti, büyüklük kurumlarıyla zat kaderini atama düşüncesince senelerdir uğraş verdiğini kaydeden Tatar, "Kıbrıs'ta bu gerçeklerin kökleşmesinin evren çeşidinden da ikrar edilmesi icap ettiğini birlikte defa elan kırışmak istiyorum. Aksine 1974 öncesine devir Kıbrıs’ta çatışmayı da kavgayı da huzursuzluğu da değme muhtelif kargaşayı da art getirecek birlikte potansiyele sahiptir.” ifadesini kullandı.

Tatar şunları kaydetti:

“Benim yolum bizlerin yoludur. Benim yolum Türklük yoludur. Benim yolum Kıbrıs Türk halkının bekası, KKTC’nin güçlenmesi, şişman Türk dünyasında Türk dünyasının birlikte parçası şekilde Türkiye ile teşrikimesai süresince bizlere yakışan birlikte halde bağımsız, engellenmeyen ve haysiyetli birlikte halde KKTC’nin hayat mücadelesinin taçlandırılması içindir. “

Tatar konuşmasının arkası sıra namına sunma edilen "Kazak Şapanı" ünlü anadan görme elbiseyi giydi.

Eko Avrasya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de Türkiye ile Türk dünyası arasındaki ekonomik, kültürel ve içtimai teşrikimesai ile hukuk bağlarının kuvvetlendirilmesine katkıda mevcut olmak gibi çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini, Türkiye'nin lansman dair amme diplomasisi dalında adımlar attıklarını kaydetti.

Eren, "Eko Avrasya şekilde zaman geldiğimiz noktaya bakacak olursak amme ve tutum diplomasisi dalında kısaca 40 ülkede gerçekleştirmiş ameliyat değme kamet çeşidinden takdirle karşılanmaktadır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların arkası sıra ihsanıhümayun törenine geçildi. Tatar, törende Azerbaycan'ın Tovuz şehitlerinden Tümgeneral Polat Haşimov’un annesine çiçek ve onurluk sunma etti. Ersin Tatar, şehide Allah’tan rahmet, annesine de sabırlar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?