Yaşam

Kırklareli'nin rahat şehri Vize, 3 plan ile "Guinness Rekorları"na aday

Trakya'nın gizli güzelliklerine ev sahipliği yapan, zamanı ve doğasıyla ön plana çıkan Kırklareli'nin Vize ilçesi, ​​​​​​3 plan ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Kırklareli'nin rahat şehri Vize, 3 plan ile
21-01-2023 14:07
Kırklareli

Istranca Dağları eteklerinde "Ihlamur ıtri ilçe" yerine anılan Vize, ismini ve ıhlamurun tadını dünyaya saçmak istiyor.

Bu kapsamda Vize Milli Eğitim Müdürlüğünce "Aynı anda 2023 ıhlamur ağacı dikme" ve "2023 mektepli ile ıhlamur çayı içme" rekorlarını sınamak üzere Guinness'e başvurma edildi.

Iıhlamur planlarında 2 üstün dereceli denemesini geçmiş kat meydana getirecek bulunan öğrenciler, sabık sene "iklim değişikliği, bakir atılmış ve gelişememiş dönüşüm" mevzularına dikkati döşemek üzere ​​​​​​​İzmit'te müşterek beşinci sınıf kabilinden hassas 41 dakikada 1380 atılmış kırma art arda dizim rekorunu da devrolmak düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Vize Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, AA muhabirine, öğrencilerin akademik, içtimai ve kültürel başarılarını bırakmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

İlçenin ıhlamuruyla ünlü bulunduğunu anımsatan Akdemir, "İlçemizi ve ıhlamur ağaçlarımızı Türkiye'ye ve dünyaya duyuralım diyerek Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurma ettik. Bunun düşüncesince Çakıllı Belediyesi ile müşterek tören düzeni imzalayıp, Vize-Çakıllı mekân yolunun vürut ve gidişat yönlerine 2023 ıhlamur fidanı dikmeye değişmeyen verdik." dedi.

"Ihlamur kokusunu Türkiye'ye saçmak istiyoruz"

Öğrencilerin topu topu üstün dereceli denemelerinde güzel olacağına inandığını dile getiren Akdemir, şunları kaydetti:

"Sakin site bulunan ilçemizi dünyaya lanse etmek istiyoruz. Ihlamurun faydalarını anlatmak, gökçe edebiyat mahsus misk kokuları Türkiye geneline yaymak, fidan sevgisi kazandırmak, ıhlamur ağacı sayını artırmak, müşterek farkındalık fotoğraflamak istiyoruz. Vize-Çakıllı ortada seyahat yapanlar haziran ayında o misk ıtri ağaçların arasından geçecek. Bunun yanına müşterek de çocuklarımıza ve velilerimize mekân bilincini peyda etmek istedik. Bunun düşüncesince de atılmış piller ile ilişik Guinness Rekorları kırılmış. Biz de plan ekibimizle toplanıp değişmeyen verdik. 6 öğrencimizle ilimizin plakasına ithafen 39 dakikada 1439 atılmış kırma art arda dizerek rekoru kırmayı hedefledik. Projemiz, Guinness kabilinden onaylandı."

Bu rekoru 5 Haziran Çevre Günü'nde kırmayı hedeflediklerini aktaran Akdemir, "Burada çocuklarımıza, velilerimize atılmış pillerin zararlarını anlatıp, atılmış pilleri toplayıp, gelişememiş dönüşüme vermek istiyoruz. Bunun yardımıyla de mekân bilinci şimdi da artacak, öğrencilerimiz bunun onurunu yaşayacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?