Ekonomi

Kerevitaş’ın ilk çeyrek konsolide cirosu yüzde 143’lük rekor artışla 2,4 milyar TL oldu

Türkiye'nin taravetli dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının şef firması Kerevitaş'ın 2022 yılının ilk çeyrek konsolide cirosu, güzeşte senenin bire bir zamanına mucibince yüzde 143 oranında artarak 2,4 milyar TL oldu.

Kerevitaş’ın ilk çeyrek konsolide cirosu yüzde 143’lük rekor artışla 2,4 milyar TL oldu
10-05-2022 22:46

Türkiye'deki körpe dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının reis firması Kerevitaş, 2022 yılının ilk üç maaş mali neticelerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı. Kerevitaş'ın 2022 yılı ilk çeyrek konsolide cirosu, eski senenin bire ortak zamanına gereğince yüzde 143 artışla 2,4 milyar TL oldu. İnovasyon ve verim çeşitliliğindeki kuvvetiyle diyar içi pazarda liderliğini esirgeyici Kerevitaş, ihracatta da kararlı büyümesini senenin ilk çeyreğinde sürdürdü. Kerevitaş'ın senenin ilk üç ayındaki ihracatı güzeşte senenin bire ortak zamanına gereğince yüzde 87 artarak 287,8 milyon TL'ye ulaştı.

Dondurulmuş besin ve konserve alanının reis markası SuperFresh yenilikçi verim gamını toy lansmanlarla büyüterek, tüketicilerine ensesi kalın tercihler sunmaya bitmeme etti. Superfresh, senenin ilk çeyreğinde Pizza Tost Çikolatalı, Pizza King Cheddar Peynirli, Ton Mix Bir Öğün Sağlık Ailesi ve Fırında Mantı ürünlerini ilk defa tüketiciyle buluşturdu. E-ticaret dinamiklerine uygun, aşçı keyfini eve taşıyan, pizza kumpir ve kroketten oluşan “Süper Mix” hususi yemek listesi ürünüyle ise kanala teceddüt getirdi. SuperFresh, ilk çeyrek kapanışında 1,5 benek artışla yüzde 22 ciro payına ulaşarak liderliğini güçlendirdi. Türkiye margarin pazarında yüzde 100 bellik bilinirliğine eş Bizim Yağ ve Teremyağ üzere ehemmiyetli markalarıyla Besler de senenin ilk üç ayında yüzde 43,7 ciro oranı ile piyasa liderliğini korudu.

Kerevitaş margarin kategorisinde 6 kıtada 50'yi fazla ülkeye icra ettiği ihracatın yanı sıra; senenin ilk üç ayında portföyüne müdahale etmiş olduğu 4 toy iş ortağı ve herke formatındaki toy verim lansmanlarıyla ihracattaki konumunu ve lehçe liderliğini güçlendirdi. Özellikle mahveden margarini kategorisinde 30 yılı fazla süredir bulunmuş olduğu Irak, Suriye ve Gürcistan pazarlarında Ona markasıyla; ev dışı istihlak sektöründe ise pastacılık kategorisinde Arnavutluk'ta, catering kategorisinde Irak, Romanya ve Kazakistan'da liderliğini korudu.

“Liderliğimizi diyar içi ve diyar haricinde sürdürmeye bitmeme edeceğiz”

Kerevitaş CEO'su Şükrü Çin, geçtiğimiz sene yakaladıkları mali başarıyı bu senenin ilk çeyrek rakamlarına da taşıdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Kerevitaş ile 2021 yılını başarılarla geride bıraktık ve bire ortak sinerjiyle 2022 yılına da çelimli ortak baş yaptık. Pazarın zevkine sunduğumuz yenilikçi ürünlerimizle reis olduğumuz gelişigüzel kategoride ciro payımızı artırdık. 2022 yılının ilk üç ayında konsolide ciromuzu güzeşte senenin bire ortak zamanına gereğince yüzde 143 artırmayı başardık. Bu çelimli başlangıcı 2022 yılının bütününe yayarak, iç ve aut pazarlardaki çelimli pozisyonumuzu korumaya ve büyütmeye bitmeme edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?