Politika

Kazakistan, Türk Devletleri Teşkilatı'na desteğini sürdürecek

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) kurucularından birisi adına Türk ülkeleri ile baş döndürücü cepheli işbirliğini yükseltmek düşüncesince teşkilatın sekretarya çalışmalarına maksimum desteği vereceklerini bildirdi.

Kazakistan, Türk Devletleri Teşkilatı'na desteğini sürdürecek
20-12-2022 16:09
Kazakistan

Tokayev, göreve atandıktan sonraları geçmiş el Kazakistan'da temaslarda mevcut TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev'i onama etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da gerçekleşen toplantıda Tokayev, Ömüraliyev'i kutlama ederek vazifesinde başarılar diledi.

Tokayev, Kazakistan'ın Türk ülkeleri ile aşırı yönlü işbirliğini geliştirmekle ilgilendiğini ve TDT kurucularından birisi adına sekretarya çalışmasına maksimum desteği sürdüreceğini belirtti.

Bugün de Türk halklarının işbirliğini ve birliğini pekitmek düşüncesince biricik müşterek ortam adına teşkilatın görevi ve öneminin ehemmiyetli seviyede arttığının altını çizen Tokayev, şu anda dünyada nice talih ve arsıulusal kuruluşun organizasyon ile ticari, ekonomik, kültürel ve insancasına bağları bollatmak istediğine dikkati çekti.

Tokayev, TDT sekretaryasının en ehemmiyetli görevinin, bu sene geçmiş teşrin ayında Semerkant'taki zirvede onama edilen öncelikler ile girişimleri çalışan müşterek halde faaliyete kılmak bulunduğunu bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?