Yaşam

Kayseri'deki zooloji bahçesi, ziyaretçilerini tropik kuşların cıvıltılarıyla ağırlıyor

Karasal iklime eş Kayseri'deki hayvanlar bahçesinde, mülevven tüyleriyle dikkati çeken, tropikal devletlere has ayrımlı türde kuşlar da bulunuyor.

Kayseri'deki zooloji bahçesi, ziyaretçilerini tropik kuşların cıvıltılarıyla ağırlıyor
15-01-2023 14:07
Kayseri

Anadolu Harikalar Diyarı içinde çalışkanlık yayınlayan ve Anadolu'nun en iri hayvanlar bahçelerinden bir tanesi bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, 153 türden 1600'e DOĞRU efsanevi arazi alıyor.

Afrika, ABD ve Avustralya kıtalarına özgü, mülevven tüylerinin yanı sıra levent boylu gagalarıyla dikkati çekici kuşlar da hayvanlar bahçesinin en çok nazarıitibar gören sakinleri ortada bulunuyor.

Sıcak iklimin kuşlarına hayvanlar bahçesinde açılan yazlık ve kışlık bölümlerde görevlilerce itinayla bakılıyor.

Hayvanat bahçesinde 350 kuş bulunuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Burhanettin Bacak, AA muhabirine, hayvanlar bahçesinde 153 türde 1600'e DOĞRU efsanevi bulunduğunu, bunlardan 27 türün tropikal alanlarda canlı kuşlardan oluştuğunu söyledi.

Bacak, kuş evinde tukan, rozella, macaw papağanı, cüce papağan, minyatür kumru, kakadu, zebra ispinozu kadar 350 kuşun olduğunu belirtti.

Hayvanat bahçesi kurulurken satın tahsil edilen hayvanların giderek sayılarının arttığını vurgulayan Bacak, 2017 yılından bu tarafa yüzlerce kuşun Eskişehir, Antalya, Mersin kadar illerdeki hayvanlar bahçelerine dağıtıldığını anlatım etti.

Bacak, hayvanlar bahçesinde çeşit kaybı yaşamadıklarını, hususi bakımla sayılarının gün günden artığını dile getirdi.

"Geçen yıl 375 bin ziyaretçi ağırladık"

Kuşların türlerine mucibince hayvanlar bahçesinde organizasyon yaptıklarını tamlayan Bacak, şu şekilde konuştu:

"Bunlar tropikal semt hayvanları bulunduğu düşüncesince bulundukları ortamlar ona mucibince düzenlenmeli. Biz burayı yazlık, kışlık yerine ayarladık. Kışın içeride teshin sistemleriyle oldukları yerde kalıyorlar, edebiyat ise müşterek başağrısı yaşamamaları düşüncesince aut yerlere alıyoruz. Hayvanları kâr ve türlü yiyeceklerle besliyoruz. Veteriner hekimlerimiz ve afiyet personelimiz bu mevzuda tecrübeli. Ona mucibince de yemeklerini gerçekleştirme ediyoruz. Geçen yıl kılıç burada 375 bin ziyaretçi ağırladık. Bu yıl inşallah bu sayıyı 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Onun düşüncesince de hayvanlar bahçesinde yok türlerden getirmeyi düşünüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?