Ekonomi

Katılım Finans Kefalet Şirketi kuruluyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, katılma esaslarına akıllıca etkin işletmelerin, finansmana muvasala sürecinde güvence ihtiyaçlarını, Bakanlık yerine yüzdelik 4 pay ile ortaklık edecekleri Katılım Finans Kefalet Şirketinden karşılayabileceğini bildirdi.

Katılım Finans Kefalet Şirketi kuruluyor
30-01-2023 13:11
Ankara

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Katılım Finans Kefalet Şirketine müteveccih Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Kurulacak bulunan Katılım Finans Kefalet Şirketi’ne, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Hazine ve Maliye Bakanlığımız kendisine yüzdelik 4 oranında pay ile paydaşlık edeceğiz.

— Dr.Nureddin NEBATİ???????? (@NureddinNebati) January 30, 2023

Kurulacak bulunan Katılım Finans Kefalet Şirketine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı kendisine yüzdelik 4 pay ile paydaşlık edeceklerini anlatım fail Nebati, şunları kaydetti:

"Katılım Finans Kefalet Şirketi, inzimam mal kuruluşlarımızın sinerjisini artıracak, bu piyasanın öz içerisinde kefillik gereksinimlerini karşılayarak inzimam ekosisteminin güçlendirilmesine ulama sağlayacaktır. Katılım esaslarına akla yatkın etkin işletmelerimiz, finansmana ulaşım sürecinde güvence gereksinimlerini Katılım Finans Kefalet Şirketinden karşılayabilecektir. Katılım mal sektörümüzün tamamı kurumsal yapıları ve enstrümanlarıyla ülkemizin bu alandaki gereksinimlerini ağız ağıza karşılayabilecek düzeye ulaşmasını ve İslam dünyasında da 'iyi infaz modeli' kendisine gösterilebilecek ortak ekosisteme ve derinliğe erbap olabilmesini istek ediyoruz. Bu vizyonla Katılım Finans Kefalet Şirketi’nin, ülkemize ve milletimize hayırlara okazyon olmasını diliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?