Gündem

Kastamonu’da bir köy alevlere teslim oldu

Kastamonu'nun tarz ilçesine ilişkin bir köyde tutkun çıktı. 10 dan aşkın eve sıçrayan eve sıçrayan yangını ödemek düşüncesince itfaiye aracı aracı ekipleri düzentileme başlattı.

Kastamonu’da bir köy alevlere teslim oldu
16-02-2022 19:19

Olay, Kastamonu'nun özek ilçesine ilişkin Akkaya Başören köyünde adsız sansız nedenle düşkün çıktı. Yangın 10 dan bir tomar sayıda eve sıçradı. Yangının söndürülmesi düşüncesince alana aşırı sayıda itfaiye, orman ekipleri gönderme edildi.

Ekipler yangını itfa etmek düşüncesince emek vermek başlattı.

Kastamonu Valisi Çakır'dan açıklama

Kastamonu'nun özek Başören köyünde elan adsız sansız nedenle çıkan yangında 40 haneli köyün 15 hanesi ağız ağıza yanarak kullanılamaz duruma geldi. Vali Avni Çakır, "40 haneli köyümüzün şu anda 15 hanesi maatteessüf ağız ağıza yandı. Sevindirici bulunan şudur ki aşırı bu yangında rastgele bir dirilik kaybımız yok" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun özek ilçesine ilişkin 40 bölük bulunan Akkaya Başören köyünde elan belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 15 bölük ağız ağıza yanarak kullanılamaz duruma geldi. Yangın arama dibine alınırken, soğutma emek harcamaları sürüyor.

Bölgeye gelmiş şekilde araştırmalarda bulunan Kastamonu Valisi Avni Çakır, vatandaşlarla görüştü. Yetkililerden düşkün üzerine bilgelik düzlük Vali Çakır, “Bugün zaman 15.00 sıralarında Merkez Başörün köyümüzde maatteessüf ağırbaşlı bir düşkün meydana geldi. 40 haneli köyümüzün şu anda 15 hanesi maatteessüf ağız ağıza yandı. Sevindirici bulunan şudur ki aşırı bu yangında rastgele bir dirilik kaybımız yok. Vatandaşlarımız efsanevi varlıklarını da şişman miktarda uzaklaştırmışlar, şu anda üç parça buzağı yavrusu aranıyor, ihtimal de bu buzağıların yaşamını kaybetmesi bahis konusu olabilir. Onun haricinde aşırı şükür bir dirilik kaybımız yok. Yangın ilimize en ırak mesafede bulunan köyümüzde oldu. Hem yükselti adına faziletli bununla birlikte yollarda kar var halen. Buraya alışılagelen taşıtla 1 saatte geliniyor. Ağır vasıtalarda kestirmece 1,5 zaman yahut 2 saatte gelebiliyor. Maalesef itfaiyemiz gelene denli rüzgarında etkisiyle düşkün alevlenmiş bir halde yapılaşmanın da ahşap ve yaklaşan olmasından çevre aceleci bir halde yayıldı ve vatandaşlarımızda fakat ya eşyalarını da yahut canlarını kurtarabildiler. Yangın şu anda arama altında ayrıksı bir alana sıçrama üzere vaziyeti kalmadı. Şu anda itfaiyelerimizde elhak soğutma çalışmalarımıza da başladı. Ben şişman önceki olsun diyorum. Valilik ve AFAD adına planlarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın tek tanesini açıkta bırakmayacağız. 8 evimizde yurttaşlarımız eğleşme ediyorlar, ötekiler konutlarını yazlık adına kullanıyorlardı. Bu yurttaşlarımızın da hem köylerinin civarlarında bununla birlikte gereksiz amme binalarında yahut konteynırlarda yerleştirilme planlarını yaptık. Merkezden de yeteri denli konteynırlarımız bulunan zaten, arzu edenlere konteynırlar vereceğiz. Hızlı bir halde inşallah güzel bir fırsatta aceleci bir halde inşallah büyüklük adına yurttaşlarımızın yaralarını saracağız. Tesellimiz dirilik kaybının olmamasıdır. Hepimize şişman önceki olsun” dedi.

Murat Kanber - Vedat Yunus İkizoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?