Gündem

Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu: 'Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını öneriyoruz'

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, “İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile sonsuz bağlantı halindeyiz. Bu mücadeleyi yapacağız ama bu manada da hepimize fariza düşüyor. Biz, bu akşamdan itibaren, baş döndürücü fazla mecburi olmadıkça başta ciddi taşı

Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu: 'Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını öneriyoruz'
21-01-2022 19:59

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü dip kar yağışı uyarısının arkası sıra meydana gelen ‘Kar Mücadele Toplantısı' üzerine İHA'ya bilgilendirmelerde bulundu. Yaklaşık 12 bin personel ile Türkiye'nin rastgele noktasında 7/24 saklık şeklinde olduklarını tamlayan Uraloğlu, sürücülerin dip kar yağışına tedarikli olmaları gerektiği dair uyarılarda bulundu. “Kar lastiği değil şita lastiği” niteleyerek şita lastiği kullanımının enine boyuna ehemmiyetli olduğuna uyanıklık çekici Uraloğlu, sonuç günlerde yağan dip kar yağışı sonrası kapanan yollarda mertlik çalışmalarının tamamlandığını, şuanda Türkiye geneline anne atardamar adına mestur birlikte yol olmadığını söyledi.

“Ege ve Akdeniz sahilleri dış kazanmak neredeyse yurdun tamamında can alıcı olacak birlikte kar yağışı var”

Genel Müdür Uraloğlu, iklim genelinde dü gündür can alıcı bulunan kar yağışının 6 güneş elan can alıcı olacağını dile getirerek, “Ciddi manada onun hayır olacağını düşünüyoruz. İnşallah Meteoroloji'nin kestirim etmiş bulunduğu kar yağar. Biz de zat hazırlığımızı yaptık. Tabii ki Meteoroloji Genel Müdürümüz ve kâffesi bölgelerdeki Meteoroloji Bölge Müdürlükleri ile bağlantı halindeyiz. Onların tahminlerini dikkate alarak, konuşlanmamızı yaptık. O tahminlerde de alçak üst ülkenin tamamını etkileyecek. Ege ve Akdeniz sahilleri dış kazanmak neredeyse yurdun tamamında can alıcı olacak birlikte kar yağışı var. Dolayısıyla tığ de ona gereğince hazırlığımızı yapmış durumdayız” sanarak konuştu.

“Bu akşamdan itibaren, baş döndürücü fazla mecburi olmadıkça ilkin ciddi taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz”

Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde 18 alanda 446 kıta merkezi bulunduğu bilgisini paylaşarak, şunları söyledi:

“Bu merkezlerimizde, 10 bin 900 araba ve ekipman, 12 bin 600 personel, tuz, eriyik denli rastgele çeşitli temini yaptık. Bu civardaki halis muhlis araçlarımızla bu arada konuşlandık. Yağacak kara, hem öncesinde yolun tuzlanması, eriyik atılması şeklinde karışma edeceğiz. Hem de kar başladıktan sonraları da kar küreme işlemlerini yapacağız. Ama bundan öncesinde esasında tığ İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile daima bağlantı halindeyiz. Bu mücadeleyi yapacağız ama bu manada da hepimize fariza düşüyor. Biz, bu akşamdan itibaren, baş döndürücü fazla mecburi olmadıkça ilkin ciddi taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz. Valiliklerle de görüşüyoruz. Her ilin ve rastgele güzergahın zat özelini, valilerimizin koordinasyonunda semt müdürlerimizle güvenlik ve jandarma yetkilileri ile ne güzergaha nite savaşım edeceğimizi yapmaya çalışıyoruz. Eğer yolda başağrısı yok ise halis muhlis araçları geçireceğiz. Eğer yolda başağrısı olmaya başlamışsa ilkin treylerlerin kayması kararı halis muhlis gidiş geliş duruyor. Bunlar ciddi araçlar. Biz onları çekmekte zorlanıyoruz. Esasında bizdeki vinçleri de sahaya tedahül ettirdik. Ama birlikte tır kaydığı devir bunun sıhhatsiz saatte kurtarılması yalan konusu. Ama sıhhatsiz saatte kilometrelerce pöçük oluşması yalan konusu. Dolayısıyla bu manada başağrısı yaşıyoruz. Bunu yaşamamak düşüncesince mecburi vaziyetler haricinde müstesna çıkmamalarını öneriyoruz. Çıkmaları takdirde de eleştiri gördüğümüz noktalarda akla yatkın birlikte yerde onları bekleteceğiz. Yolu rahatlatıncaya denli rastgele birlikte arıza olmaması düşüncesince bekleteceğiz.”

“Sabit alıcı ve taşıt içi kameralarla aktif birlikte aracımızın nerede bulunduğunu görebiliyoruz”

Türkiye genelinde nice yeri aktif adına strateji ettiklerini dile getiren Uraloğlu, ”Sabit alıcı ve taşıt içi kameralarla aktif birlikte aracımızın nerede bulunduğunu görebiliyoruz. İstediğimiz yere onu yönlendirebiliyoruz. Araçlarımızın tamamında da taşıt strateji sistemi var. Hangi aracımız nerede tığ onu görüyoruz. Bazen ‘Acaba aksadık mı?' sanarak düşündüğümüz noktada vatandaştan mevrut talebi, bizlere zoraki mevzuyu aceleten durum alarak nerede aracımız bulunduğunu arama yazar yönlendirebiliyoruz” dedi.

“Normalde birlikte taşıt 50 kilometre yolu baş döndürücü şen turlayabilir ama Bolu Dağı'nda taşıt başına dü kilometre yol düşüyor”

Çalışmaların Ankara-İstanbul Yolu'nda rüçhan adına yoğunlaştırıldığını dile getiren Uraloğlu, “Özellikle otoban ve Bolu Dağı geçişini koymamız lazım. Bu hafta içinde baş döndürücü da beklemediğimiz Osmaniye Nurdağı Gaziantep istikameti vardı. Mesela oralar eleştiri yol durumuna gelmişti. Ama elan baş döndürücü İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sıkıntımız oluyor. Mesela şu şekilde diyebilirim. Bolu Dağı geçişi bizim düşüncesince en eleştiri bulunan kesimdir. Araç başına dü kilometre yol düşüyor. Normalde birlikte taşıt 50 kilometre yolu baş döndürücü şen turlayabilir. Ama Bolu Dağı'nda taşıt başına dü kilometre yol düşüyor. Neredeyse hamle başı taşıt mevcut orada. Onun haricinde Ankara'nın çıkışları; Eskişehir istikameti, Elmadağ-Kırıkkale, Kayseri-Yozgat istikameti denli bölgeler günce on binlerce trafiğin akmış bulunduğu yollar. Dolayısıyla bunlar esasında bizim düşüncesince eleştiri yollar. Biraz rahim şiddetine gereğince eleştiri görmediğimiz metodlar eleştiri duruma gelebiliyor. Biz rastgele noktada hazırız” ifadelerine arazi verdi.

“Mutlaka bu sayaç kar olsun olmasın şita lastiklerinin tutturulmuş olması lazım”

“Kar lastiği yoktur, şita lastiği vardır” diyen Uraloğlu, “Özellikle bunun altını çiziyoruz. Mutlaka bu sayaç kar olsun olmasın şita lastiklerinin tutturulmuş olması lazım. Ticari araçlarda bu zorunlu. hususi araçlarda mecburi değil ama her insanın canı çoğumuz düşüncesince kıymetli. Öncelikle bunun düşüncesince kesinlikle şita lastiklerini takmış olmalarını kaynak ediyoruz. Sonrasında ilkin ciddi taşıtlar düşüncesince gerektiği devir kullanmaları, bizim yönlendirmemizle zincir yanlarında bulundurmaları, çekilme halatı taşımalarını öneriyoruz. Sahada bizim ve manşet güçlerinin yönlendirmelerine gereğince davranmalarını istiyoruz. O mevzuda bizlere yola bitmeme ika noktasında ısrar eden olmamalarını kaynak ediyoruz. Eğer tığ sakıncasız tedahül veremeyeceksek, az buçuk elan ilerde kıygın olacaklar. Biz onların bizim yönlendirmelerimizi uyanıklık almaların kaynak ediyorum” açıklamasında bulundu.

“Türkiye genelinde şu an düşüncesince ehemmiyetli birlikte sıkıntımız yok”

Bolu ve Nurdağı'ndaki sonuç vaziyeti değerlendiren Abdulkadir Uraloğlu, “Biz esasında dü güneş birlikte kar yağışı olmadı. Bu bizim düşüncesince birlikte manada da okazyon oldu. Çünkü tığ eş kürüyoruz. Eğer ora faziletli birlikte yol kesimiyse o yoldan alçak atıyoruz. Ama faziletli birlikte arazi değilse o kar orada birikiyor. Bir güreşçi köprüsü yahut viyadüklerdeyse kar orada birikiyor. İki haset de tığ o eş temizlemeyle geçirdik. Türkiye genelinde şu an düşüncesince ehemmiyetli birlikte sıkıntımız yok. O dü günce ara mevdu olması önümüzdeki 6 güne tedarikli girmemize vesile oldu” sanarak konuştu.

Ömer Faruk Karataş - Sadettin Aliusta - Mustafa Cenik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?