Yaşam

Karavana çevirilmiş olduğu "school bus" ile 15 bin kilometre yol kıvrım edecek

Samsunlu gezmen Kadir Mert, karavana çevirilmiş olduğu "school bus" (okul otobüsü) ile İran, Pakistan ve Nepal'e uzanan rotada kestirmece 15 bin kilometre yol büküm etmeyi planlıyor.

Karavana çevirilmiş olduğu
27-11-2022 19:07
Samsun

Geçimini yazılımcı ve yalpı paraşütü eğitmeni şekilde elde eden Mert, İzmir'den dü sene ilkin hurda biçiminde 260 bin liraya almış olduğu ve 440 bin teklik harcayarak karavana çevirilmiş olduğu "school bus" ile etraflıca birlikte seyahate çıkmaya hazırlanıyor.

Son hazırlıklarını önleyen Mert, AA muhabirine, gelecek günlerde başlamış olacağı yolculuğu karşı bilim verdi.

Daha ilkin Endonezya, Tayland, Singapur, Kamboçya, Nepal, Hindistan kadar devletleri seyran fırsatı bulduğunu tamlayan Mert, önceki kat karavanıyla etraflıca birlikte yolculuk yapacağını anlattı.

Ev tipi kombiyi vasıtaya bütünleşmiş ederek LPG ile istinas sorununu çözdüğünü, yalıtım ihtiyacını ise karavanın çatısındaki gün panellerinden sağladığını tamlayan Mert, yolculukta namına yalpı paraşütçü birlikte arkadaşının haremlik edeceğini söyledi.

Aracın akıbet testlerini yaptığını ve seyahate müheyya bulunduğunu tabir fail Mert, yolculuk edeceği ülkelerle ilişik lazım evrakları tamamladıktan sonradan seyahate İstanbul'dan başlayacağını aktardı.

Mert, ilkin Van'dan İran'a geçeceğini belirterek, "İran'da kısaca 2 bin 500 kilometremiz var. Oradan Pakistan'a geçeceğiz. Orada da kısaca bin kilometremiz var. Pakistan'dan sonradan Hindistan, orada da 400 kilometremiz var. Oradan sonradan Nepal'e akilane intikal yapıyoruz. Bahsettiğim rota kısaca 7 bin 500 kilometre. Toplamda 15 bin kilometre yolculuğumuz var." dedi.

Yolculuğu 2-3 ay kadar birlikte müddette tamamlamayı planladıklarını kail Mert, "Normalde rotam üstünde geçmem müstelzim Afganistan mevcut ancak harp vakaları kadar vaziyetlerden ötürü antre ve çıkışların karışık bulunduğunu düşündük ve bundan ötürü İran'ın güneyine inip Pakistan'a buradan bağlanacağız. Pakistan ve Hindistan da birlikte harp ortada aslında. Bütün ülkelerle görüşmeleri sağladım, sorunsuz birlikte halde geçebileceğimi söylediler. O sebepten dolayı bu vaziyette harp beni korkutmuyor, yolculuk elan baş döndürücü heyecanlandırıyor beni." diyerek konuştu.

Son durak şekilde Nepal'in başkenti Katmandu'ya varacaklarını ve yalpı paraşütü yaparak terbiye vereceklerini dile getiren Mert, şunları kaydetti:

"Katmandu'da elan ilkin yalpı paraşütü dair çalışmalarım oldu. Nepal'den sonradan art Samsun'a devir yapacağım. Maddi halleri ayarladıktan sonradan Afrika ve ABD kıtasına birlikte yolculuk olacak. Ama önceki özellikle Nepal yolculuğumu başlatıp, yolculuk ve zamanı yaşayıp kararında yeniden toy birlikte rota çıkartacağım kendime."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?