Yaşam

Karanlık dünyasını binlerce insana verdiği seminerlerle aydınlatıyor

Kırıkkale'de geçirdiği iğbirar kararı dü gözünü de kaybeden Bekir Akdeniz, "Görmem İçin Sen Varsın" projesi kapsamında engellilerin hayatını anlattığı seminerlerde kestirmece 10 bin insana ulaştı.

Karanlık dünyasını binlerce insana verdiği seminerlerle aydınlatıyor
12-01-2022 14:33
Kırıkkale

Geçirdiği yorgunluk kararı 26 yaşlarında dü gözünü kaybeden 57 yaşındaki Bekir Akdeniz, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak düşüncesince yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

Evli ve 3 bebek babası Akdeniz, 2016 yılından beri "Görmem İçin Sen Varsın" projesi çerçevesinde çoğunluğu mektepli peyda etmek kıl payı tahminî 10 bin insana seminer verdi.

Akdeniz, AA muhabirine, kazadan sonraları yeğleme yapması icap ettiğini ve savaş yöntemini seçtiğini söyledi.

Kırıkkale'nin elleme ortak arazi ve kişilerin elleme oruçlu bulunduğunu tamlayan Akdeniz, "Ancak kılıç engellilere huzur detayları sert yok, arada ortak önyargılı davranabiliyorlar. 2016'da 'Görmem İçin Sen Varsın' diyerek yola çıktık. İlk seminerimi Bahşılı ilçesinde gerçekleştirdim. Projemiz, 5 yılı aşkındır bitmeme ediyor. Şu anne derece yüzdelik 80'i mektepli peyda etmek kıl payı 10 bine andıran insana seminer verdik. Yine 5 senedir hususi ortak radyoda 'Işığı karanlıkta görenler' diyerek izlence yapıyorum. Aynı sürede birtakım evcil gazetelerde yazılarımız çıkıyor." diyerek konuştu.

Akdeniz, kendisinin tekaüt olduğunu, istese evinde oturabileceğini lakin engellilerin yaşamış bulunduğu sorunları bildirmek istediğini anlattı.

"Yaşadığımız yaşamı anlatıyoruz"

Toplumun engellilere huzur ecnebi olduğuna yer veren Akdeniz, şu şekilde bitmeme etti:

"İnsanlarımız duygudaşlık yapamıyor. Projedeki amacımız, müşterilerini engellilere huzur haberdar etmek ve bilinçlendirmek. Bize sorulan sorulardan da anlıyoruz ki maşer elleme oruçlu de olsa bu tam değil. Mesela bizlerle konuşurken sesini yükselterek konuşuyor. Zannediyor ki bu görme engelliyse, sem engeli de vardır. Seminerlerde, yaşadığımız yaşamı anlatıyoruz. Başımıza arada ortak can sıkıcı ve gır gır şeyler geliyor. Bunları anlatıyoruz. Benim eşimde âmâ bulunduğu düşüncesince evleneceğimiz devir 'kim size bakacak' diyerek evlenmemizi istemediler. Bu ortak önyargı. Biz öz kendimize bakıyoruz. 'Aman bebek da olmasın' dediler."

Akdeniz, Bahşılı'da ayrımsız sitede, binada oturdukları çocukların, kendilerine uzaylı kıl payı bakarken seminerlerin arkası sıra bundan böyle namına yaklaşabildiklerini, iane edebildiklerini ve istifham sorabildiklerini dile getirdi.

"Hayallerin akıbet istimal zamanı yoktur"

Projelerinin iklim genelinde dikkati çektiğine yer veren Akdeniz, şunları kaydetti:

"İl dışından ayrıca gayrimenkul dışından üstelik tekâlif geliyor. Bu şimdi önceki yapılmamış ortak şey. Engellinin, çarşıda ve pazarda olması gerekiyor. Lütfen öğrenilmiş ve öğretilmiş çaresizliği yaşamayın. Toplumun içerisine çıkın, sahn sizin. Bir insanoğlunun en iri engeli esasen kendisidir. Kendi barajını aştıktan sonraları sakıncasız olun halis muhlis engeller aşılabiliyor. Yaşınız birçok olursa olsun katiyen hayallerinizden vazgeçmeyin. Çünkü hayallerin akıbet istimal zamanı yoktur. Biz de görüntü ettiklerimizi elhamdülillah gerçekleştiriyoruz lakin bu oturarak olmaz. Eğer hakkıyla dünyayı fark etmek istiyorsanız, oturduğunuz yerde bunu yapamazsınız. Dışarı çıkıp, hamle atmanız ve kendinizi topluma anlatmanız geriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?