Yaşam

Karabük'te mor tarlalarda lavanta hasadı başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde toprak düzlük Karabük'ün Safranbolu ilçesinde görsel ziyafet sunan mor tarlalarda, lavanta hasadı gerçekleştirildi.

Karabük'te mor tarlalarda lavanta hasadı başladı
02-07-2022 19:04
Karabük

Safranbolu'da üreticilerin sonuç zamanlarda iktisadi girdisinin yanı sıra turizme yardımı nedeniyle da yeğleme etmiş olduğu lavantalar, dobra görüntüsü ve kokusuyla kullanmakta olanları namına çekiyor.

Şifalı özelliği ile de bildik lavantaları değerlendirmek düşüncesince 170 dönüm ilk teşrin bölgesine mevrut yerel ve ecnebi turistler, burada kucak kucak foto çekerek sevinçli anlamış olur geçiriyor.

Bostanbükü dalında Fazıl Çelikkaya'nın 10 dönümlük tarlasına ekilen lavantanın çiçekleri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ve vatandaşların katılımıyla toplandı.

Köse, AA muhabirine, lavanta tarlalarının sonuç zamanlarda ilçede gezim çeşitliliği yarattığını söyledi. Tarlalara baş döndürücü sayıda mihman geldiğini özetleyen Köse, lavantanın ekonomiye de baş döndürücü katkısının bulunduğunu kaydetti.

Lavanta yetiştirmenin kendilerine devlet verdiğini, alakanın baş döndürücü bir tomar bulunduğunu dile getiren Çelikkaya da ürünün yağından yararlandığını, bu sene 30 litre hasat alacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?