Gündem

Karaborsaya düşen eski motosikletler sıfırlardan daha çok ilgi görüyor

Çek Cumhuriyeti'nde 1929 ile 1979 yılları ortada imal edilen Jawa bellik motosikletler, Aydın'ın kepez köylerinde ve rustik bölgelerde halen kullanılıyor. Kendine özgü sesi ve dayanıklılığı ile aşina yüzyıllık motosikletler arazisi arızalı bulunan iskân birimlerinde yaşayan

Karaborsaya düşen eski motosikletler sıfırlardan daha çok ilgi görüyor
17-11-2021 10:09
Aydın'ın Karacasu ilçesinde canlı 62 yaşındaki Osman Küçükkonuklar, 1971 manken motosikleti ile 40 senedir yollarda bulunduğunu belirtti. Dayanıklılığı ve gücünün yanı sıra sert baş döndürücü bireyin karaca java yerine isimlendirilen bu motosikletlerin sesine fanatik bulunduğunu tamlayan Küçükkonuklar, “Kendimi bildim bileli bu motosiklete binerim. Tüm yükümü de bununla taşıyorum. Özellikle sinirli bulunan kepez yollarında baş döndürücü kullanışlı.

1979 yılından sonraları üretilmediği düşüncesince bundan sonraları anımsamak baş döndürücü zor. Deyim durumunda ise karaborsaya düşen bu motosikletlerin değerini bilenler tek şeyle değişmiyor. Yeni çocuk motosikletler bunlar denli hem dayanabilen değil aynı zamanda çelimli değil” niteleyerek 50 senedir trafikte bulunan motosikleti ile gelişigüzel çağ yaylaya gidip geldiğini mahrukat harcamasından apayrı birlikte harcaması da olmadığını söyledi.

Ali Soydemir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?