Sağlık

Kar ve tipi onlara engel olmadı, aşı ekipleri dondurucu soğukta görevde

Kar kalınlığının kısaca 20 santimetreyi bulmuş olduğu Samsun'un Ladik ilçesinde taşınabilir aşı ekipleri kar, tipi ve dondurucu soğuklara karşın kırsalda aşı çalışmalarını sürdürüyor. Kardan ötürü vasıtaların çıkamadığı evlere dakikalarca giden takımlar konuk o

Kar ve tipi onlara engel olmadı, aşı ekipleri dondurucu soğukta görevde
14-01-2022 12:14

Samsun'un bir takım ilçelerinde akıbet günlerde can alıcı bulunan koyu kar yağışına karşın Kovid-19 aşısı uygulanmaya bitmeme ediliyor. Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri termometrelerin sıfırın altında 8 dereceyi gösterdiği Ladik ilçesi Küpecik ve Soğanlı Mahallerinde aşı uygulaması yaptı.

Dondurucu soğuklarda vasıtaların çıkmadığı bir takım evlere ellerinde malzemelerle revan takımlar aşıladıkları buğulanmış vatandaşların duasını aldı. Sağlıkçıların bu dayanıklı yolculuğu ise drone ile görüntülendi.

“Hepsi evladım benim”

Ladik Toplum Sağlığı Merkezi'nde işyar takımlar evvel adına Hoşnaz (80) ve Necati İldeş (80) çiftinin evine tedricen burada kovid aşısı uyguladı. Aşı ekiplerinin evlerine derece gelmesinden baş döndürücü bahtiyar olduklarını tamlayan Hoşnaz İldeş, “Karda kışta evimize derece gelip bizlere aşı yaptılar. Ellerine sağlık. Gözlerinden öpüyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

“Aşı sıfır ahiret yolculuğu döşeğinde yatıyor”

Akabinde Yeter(72) ve Hamza İnan(74) çiftinin evine revan takımlar burada da buğulanmış vatandaşların duasını aldı. Yeter İnan, “Ayağımıza derece geldiler. Aşılarımızı yaptılar. Çok memnunuz. Allah hepsinden razı olsun. Aşı sıfır şahıslar bütünü aşılarını olsun. Aşı olmayanlar ahiret yolculuğu döşeğinde yatıyor. Ne ister var. Devletimiz veriyor. Herkes aşısını olsun” sanarak konuştu.

“Vatandaşlara hizmeti ayaklarına derece götürüyoruz”

2 senedir güneş tacı ile koyu ortak biçimde savaşım verdiklerini tamlayan Hemşire Sümeyye Erdoğan, “Filyasyon çalışmalarında da görev aldık. Tabii, çetin koşullarda aşı gerçekleştirmek düşüncesince uğraşıyoruz. Karlı ortak havada buraya geldik. Vatandaşımıza aşı hizmeti sunuyoruz. Herkese aşılarını olmaya çağırma ediyoruz. Çünkü kılıç afiyet mensupları adına 2 senedir savaşım içindeyiz. Vatandaşlara hizmeti ayaklarına derece götürüyoruz. Amacımız ortak an ilkin bu rahatsızlığı oradan kaldırmaktır. Lütfen bizlere bu mevzuda asistan olsunlar. Herkes aşılarını olsun” biçiminde konuştu.

“Aşı ekiplerini oldukça göreve çıkarmaya çalışıyoruz”

Hava şartlarının kimisi devir çıkarlarını zorladığını tabir fail Ladik Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Semih Doğulu, “Aşılama çalışmalarımız aşı noktalarımızda bitmeme ediyor. Aşı noktalarımıza gelemeyecek yurttaşlarımız düşüncesince hareketli aşı ekipleri görevlendiriyoruz. Bu ekiplerimiz şu anne derece bütün köyleri gezdi. Yeni oluşturulan 3. ve 4. Hatırlatma dozları ortamında karye köylük yer geziyor. Gelemeyen insanların evlerinde aşılamalarını tamamlıyoruz. Bu biçimde aşı oranlarımızı arttırmak düşüncesince aşı çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Hava koşulları bir takım bazı bizi zorluyor. Aşı ekiplerini oldukça göreve çıkarmaya çalışıyoruz. Eksi aşı kalması istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Samsun'da güneş tacı virüs aşı uygulaması, namüsait iklim şartlarına karşın tıkır tıkır bitmeme ediyor.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?