Dünya

Kanada’nın Quebec eyaletinde Omicron zımnında geceleyin sokağa çıkacak yasağı

Kanada’nın Quebec eyaletinde Omicron zımnında geceleyin sokağa çıkacak yasağı
31-12-2021 09:04
Canada

Kanada’nın Quebec eyaletinde çabucak metastaz eğiliminde bulunan acemi insan koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı yardımıyla akşam sokağa çıkacak yasağı konuldu.

Quebec Eyalet Başbakanı François Legault, Eyalet Sağlık Bakanı Christian Dube ve Eyalet Halk Sağlığı Direktörü Horacio Arruda ile beraberce düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında acemi kısıtlamaları duyurdu.

Başbakan Legault, akşam sokağa çıkacak yasağının 31 Aralık haset sayaç 17.00'de yürürlüğe gireceğini ve devrisi çağ 05.00’te sona ereceğini açıkladı.

Legault, Omicron varyantının yayılmasını engel olmak düşüncesince restoranlarda içeride alıcı kabulü yapılmayacağını fakat paket servis seçeneklerinin bitmeme etmesine müsaade verileceğini, okulların baştan açılmasının ati nezdinde tarihe ertelendiğini ve evlerde eş bireylerinin haricinde bağlı mekan toplantılarının da yasaklandığını duyuru etti.

François Legault, “Pandeminin en çirkin dönemindeyiz. Evde meydana getirilen aceleci testler dolayısıyla olaylar aldığı kadar değerlendirilmiyor ve gelecek haftalarda sayrılarevi kapasitelerini aşma riskimiz var. Uzmanlarımız, gelecek haftalarda gereksinim duyan herkesi otama edememe riskinin bulunduğunu söylüyor." dedi.

Legault, akşam sokağa çıkacak yasağının, 31 Aralık tarihinden sonraları da 22.00-05.00 saatleri ortada uygulanmaya bitmeme edeceğini, yasağa uymayanlara bin ila 6 bin Kanada Doları ortada servet cezası uygulanacağını söyledi.

Eyalet Başbakanı, sokağa çıkacak yasağı düşüncesince nezdinde final zamanı açıklamadı fakat boyut düzeldiğinde kaldırılacak önceki bunama olacağını laflarına ekledi.

Bu arada Quebec eyaleti genelinde günce Kovid-19 hikâye sayısının perşembe haset düşüncesince 14 bin 188 namına kayda girmiş bulunduğu ve bu rakamın salgının başlangıcından beri en faziletkâr tasdik edilen günce hikâye sayısı bulunduğu bildirildi.

Yeni açıklayan kısıtlamalara göre, eyaletteki topu topu okullar 17 Ocak'a derece bağlı kalacak, bu tarihten sonrası da salgının metastaz seyrine uyarınca belirlenecek.

Okul kreşleri, esenlik mensuplarının çocuklarına evleviyet vererek bariz tutulacak.

Marketler, süt istasyonları ve eczaneler denli makul işletmeler haricinde bir çok salon ve iş noktayı alışveriş günleri bağlı olacak.

Quebec’te tapınma mekanları da çecik kapatılırken, cenaze merasimlerine ortaklık da 25 isim ile sınırlandırıldı.

Kanada genelinde ilki 29 Kasım’da tanıdık Omicron varyantında şu ana derece 14 bin 139 hikâye kayıtlara girdi.

Ülkedeki hep Kovid-19 hikâye sayısı ise 2 milyon 137 bin 913’e, Kovid-19 dolayısıyla yaşamını kaybedenlerin sayısı da 30 bin 274’e ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?