Dünya

Kanada’daki protestocu kamyon şoförlerinin uç ablukaları sona erdi

Kanada'da kamyon şoförlerinin Kovid-19 kısıtlamalarına için bitirdikleri protestoda ülkenin Amerika ile arasındaki Coutts hudut kapısını dü haftadan derinliğine süredir kuşatma ile kapatan protestocular evvel geceleyin ezanı eylemlerine sonuç verdi.

Kanada’daki protestocu kamyon şoförlerinin uç ablukaları sona erdi
16-02-2022 05:55
TORONTO

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı CBSA, kamyoncuların 29 Ocak’tan beri trafiğe kapattıkları sınırda aykırı trafiğin baştan başladığını duyurdu. Böylece protestocular çeşidinden kuşatma ile mülga rastgele müşterek hudut geçişi de kalmadı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Coutts’da pazartesi haset 13 kişiyi gözaltına almasıyla sonuçlanan ve coşkun tabanca ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonunun arkası sıra protesto organizatörlerinden Marco Van Huigenbos, esbak akşam ezanı saatlerinde kuşatmayı kaldırdı.

Huigenbos, derinliğine müşterek kamyon konvoyu ile ayrılmaya başladığı kâmil basına meydana getirdiği açıklamada, "Silahlar ve cephaneler bizimle ilişik değildi. Bu konudaki mesafemizi destek olmak düşüncesince barışçıl müşterek halde ayrılmaya değişmeyen verdik." dedi.

Alberta Eyalet Başbakanı Jason Kenney de toplumsal iletişim araçları hesabından, "Coutts hudut kapısı ve yakındaki noktalarda mevcut tamamı protestocuların bundan sonra evlerine döndüğünü gitmek sevindirici. Bu, rastgele gündüz sınırı güzeşte yüzlerce kamyoncu düşüncesince eksiksiz müşterek haber" paylaşımında bulundu.

Ottawa’daki kamyonlar ağır da olsa yerinden çekiliyor

Bu arada hükûmet merkezi Ottawa’da protestocular ile Belediye Başkanı Jim Watson ortada varılan anlaşmanın koşulları ağır da olsa adına getiriliyor.

Polis, Ottawa'daki geceleyin göstericilerinin sayısının 150'nin dibine indiğini, önceden 4 bin yöresinde bulunan kent merkezindeki vasıtaların ise kestirmece 360'a düştüğünü açıkladı.

Halen Ottawa’daki protestolarla ilişik 172 canlı ukubet soruşturması varken, manşet bugüne denli 18 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca, kuralları ihlal edenlere 3 binden çok gidiş geliş cezası kesildi.

Ottawa’da eş manşet gücü kuruldu

Ottawa Polis Şefi Peter Sloly’nin istifasının arkası sıra kentin güvenliğini ele meydan Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP ve Ontario Eyalet Polisi OPP birlikleri, eyleme müdahaleyi komuta etmek kıl payı eş müşterek kumanda merkezi kurdu.

Başbakan Justin Trudeau'nun Acil Durumlar Yasası'nı devreye sokmasının arkası sıra Ottawa'nın muvakkat Polis Şefi Steve Bell, manşet gücünün bundan sonra kentin merkezindeki protestoları sona erdirmek düşüncesince muktezi kaynaklara erbap bulunduğunu söyledi.

Bell, düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında polisin gösterileri sona erdirmek düşüncesince "dönüm noktasına" ulaştığını belirterek, “aldığımız gıcır kaynaklar, hem eyalet aynı zamanda federal hükümetimizin uygulamaya koyduğu gıcır vesait ve gıcır bütünleşmiş kumanda merkezimiz ile bu işgale emniyetli müşterek akıbet vereceğimiz noktadayız” dedi.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Marco Mendicino’nun acemi matbuat toplantısında, "Kimse Wellington Caddesi'nde yaşanmış bulunan akıbet üç hafta kabilinden müşterek hafta sonu elan gitmek istemez. Polisle yaptığım görüşmelere göre, onlar da bunu kusursuz kendisine benimseme ediyorlar. Artık bu işi gerçekleştirmek düşüncesince onlara güveniyoruz" şeklindeki açıklaması, Ottawa’da operasyonların başlamış olacağı sinyali kendisine algılandı.

Şehir polisinin de müdahale bulunduğu eş manşet güçlerinin, bu hafta zarfında protestocuların eylemine akıbet vermesi bekleniyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?