Dünya

Kanada’da telkih karşıtı kamyoncularla geçim sağlandı

Kanada’nın başkenti Ottawa’da telkih karşıtı protesto eyleminde mevcut kamyoncularla şehremaneti ortada barışma sağlandı.

Kanada’da telkih karşıtı kamyoncularla geçim sağlandı
14-02-2022 01:10
Toronto

Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson meydana getirdiği açıklamada, kamyoncuların yerleşme yerlerini ayrılma etmeyi benimseme ettiğini ve kamyonlarını belirlenen caddelere çekeceklerini söyledi.

Başkan Watson, Özgürlük Konvoyu eyleminin organizatörleri ile pazartesi gününden itibaren kamyonları yerleşme bölgelerinden boşaltmak düşüncesince anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Belediye sedir üyelerine de bilim sunan Başkan Watson, organizatörlerden gösterinin çevresini, Elgin Caddesi ile Sir John A. Macdonald Parkway arasındaki Wellington Caddesi ile sınırlamalarını istedi.

Watson’ın açıklamasına göre, Tamara Lich ve. öbür organizatörler bu teklifi benimseme etti. Buna uyarınca kamyoncular, domestik saatle 14 Şubat'ın ilkin dakikalarından itibaren araçlarını belirlenen güzergaha çekecek.

Belediye Başkanı Watson, cumartesi haset Lich'e müşterek varakpare göndererek sakinlerin "bitkin ve gergin olduklarını ve ablukalardan etkilenen ıvır zıvır işletmelerin kapanmanın eşiğine geldiğini" hatırlattı.

Daha ilkin protestocularla, site merkezini boşaltmadan görüşmeyeceğini anons fail Başkan Watson, üç koşulu adına getirmeleri biçiminde Lich ve öbür organizatörlerle müşterek araya geleceğini de duyurdu.

Başkan Watson’ın talepleri, ‘tüm kamyonların; yerleşme dallarından kaldırılması, halihazırda göstericilerle kırcı bulunan yerleşme sahalarına otopark edilmemesi ve konvoyun kentin öbür yerleşme bölgelerine götürülmemesi’’ alegori sıralandı.

Bu anlaşmayla Ottawa’da 17. gününü bitiren protestolarda, eylemcilerle resmi makamlar ortada ilkin kat müşterek geçim sağlanmış oldu.

Eylemleri süresince demonstrasyon piyasası ve çevresindeki yerleşme sahalarında klakson çalıp, hafif fişek atarak ve efdal ünlü müzikle site sakinlerine güç eyyam yaşatan eylemciler; Parlamento Tepesi'nin önüne dev göstergeç monitörü bulunan müşterek oyunluk de kurdular.

Protestocular, demonstrasyon esnasında barbekü, kemirmek ve kıraathane çadırları kurarken, getirdikleri seyyah sauna ve küvetlerde de banyo yaptılar.

Kamyoncuların günce 12 ila 16 vakit süresince çaldıkları kornalar ise müşterek site sakini çeşidinden mahkemeye oluşturulan sorun böylelikle 16 Şubat evveliyatına derece susturulmuştu.

Başkan Watson, geçim sağlanan kamyoncuların, protestolarında 16 Şubat'tan sonraları klakson çalıp çalmayacaklarına ilişkin müşterek açıklamada bulunmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?