Sağlık

Kanada, Spikevax Covid-19 aşısının destekleyici doz olarak kullanımını onayladı

Kanada Sağlık Bakanlığına ilişkin federal gurur bulunan Health Canada, Moderna'nın güneş tacı virüs (Covid-19) için geliştirdiği "Spikevax" isimli sanlı aşının 18 gözyaşı ve boyun vatandaşlara destekleyici doz olarak kullanımına onay verdi.

Kanada, Spikevax Covid-19 aşısının destekleyici doz olarak kullanımını onayladı
12-11-2021 22:08
Kanada Sağlık Bakanlığına ilişkin federal kasıntı bulunan Health Canada kabilinden meydana getirilen açıklamada, kasıntı kabilinden şimdi önceki onaylanan güneş tacı virüse (Covid-19) gönül rahatlığı geliştirilen aşılardan 2 doz muteber 18 gözyaşı ve boyun vatandaşlara, ABD'li çare firması Moderna kabilinden geliştirilen "Spikevax" isimli sanlı aşının destekleyici doz olarak kullanımına onay verildiği kaydedildi. Diğer aşılara layıkıyla sağlıksız dozluk Spikevax aşısının, ikinci aşının uygulanmasından minimum 6 ay geçtikten sonraları kullanılabileceğini tamlayan Health Canada, "Destekleyici doz, şahısların devir süresince Covİd-19'a gönül rahatlığı korumalarını sürdürmelerine araştırma görevlisi peyda etmek düşüncesince tasarlandı" ifadelerini kulandı.

Öte yandan, bu hafta başlangıcında Health Canada, Pfizer-BioNTech kabilinden geliştirilen aşının 18 gözyaşı ve üstündekiler düşüncesince destekleyici doz olarak kullanımına onay vermişti. Geçtiğimiz Ekim ayının böylece Kanada Ulusal Bağışıklama Danışma Komitesi (NACI) tarafından, dayanıklı aşırı ülkede ise 3. doz olarak beğenilen destekleyici aşılar, 70 gözyaşı ve üstü şahıslar de müdahale peyda etmek kadar gayrı erdemli riskli gruplar düşüncesince önerildi.

Ceren Yanar Polat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?