Gündem

Kaldırımdaki mezarlar görenleri şaşırtıyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde market ile fırın önünde, apartman girişinde, kaldırımlarda ve defa ortasında mevcut mezarlar görenleri şaşırtıyor. İlk görenlerin vasiyetname gereği sandığı mezarların önceki zamanlarda meydana getirilen bayındırlık değişimleri zımnında ç

Kaldırımdaki mezarlar görenleri şaşırtıyor
06-11-2021 12:55

İlçeye toy gelenlerin önceki gördüğünde şaşırıp nikbet etmiş olduğu mezarlar, başlangıcında afsun fail civar halkı çeşidinden derneşik adına temizleniyor. Sinop'tan geldiği Merzifon'da, market uğrunda görmüş olduğu mezara baş döndürücü şaşırdığını özetleyen darülfünun talebesi Safa Özcan, vasiyetname gereği buraya defnedildiğini sandığını belirtti.

Sınıf arkadaşı Mustafa Özkarakaşoğlu da yerleşme yerleriyle iç içe konumdaki mezarların çıkarlarını baş döndürücü şaşırttığını vurguladı.

Doğup yetiştiği kentteki bu mezarların bulunmuş olduğu bölgelerin vaktiyle gömütlük bulunduğunu hatırlatan mütekait sarıklı Ruzi Hızır Akın, giderek bayındırlık değişimleri dolayısıyla nakledilen mezarlardan bazılarının bu halde çıkmaz ortasında kaldığını söyledi. İlçe halkının alışmış olduğu mezarları korkutucu bulmadığına ve ikisinin üstünde ‘Murat Dede' yazılmasının hasbelkader değil anadan görme müşterek yaklaşım olduğuna yer veren Akın, “Mezar üzerine bilim yok ise kutsallık atfedildiği düşüncesince etraflı mezarlara ‘Murat Dede' denir” diyerek konuştu.

Kafesinin uğrunda mevcut mezarın başlangıcında gelişigüzel sabahleyin afsun ederek iş yerinin kapısını açan Alaattin Çorumlu ise müşterilerinin yer illerden de ziyaretçi çekici bu mezarı gördüğünde çelimsiz devamlı sersemlik yaşadığını anlatım etti.

Murat Çelik
 

İLGİLİ HABER
Yol ortasında giz mezar mahalleliyi ikiye böldü Yol ortasında 'sır mezar' mahalleliyi ikiye böldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?