Gündem

Kahramanmaraş'taki ikinci iri depremin tahripkâr tesiri kamerada

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan, 6 Şubat'ta meydana mevrut 7,6 büyüklüğündeki depremin tesiri Dulkadiroğlu ilçesinde mevcut Aksu Televizyonu'na ilgilendiren güvenlik kameralarına yansıdı.

Kahramanmaraş'taki ikinci iri depremin tahripkâr tesiri kamerada
02-03-2023 04:09
Kahramanmaraş

Pazarcık merkezli 04.17'deki 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, 13.24'te meydana mevrut Elbistan merkezli depremde hasarlı baş döndürücü sayıda çatı yıkıldı. İkinci iri depremin tahripkâr etkisiyle Kahramanmaraş'ta neşriyat fail Aksu Televizyonu'nun Dulkadiroğlu ilçesindeki binasında da hasar oluştu.

Deprem anı, göstergeç binasındaki güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kanaldaki katabolizma anı ve yapının tarafındaki 8 bükülmüş bambaşka birlikte yapının yıkılmasının arazi almış olduğu görüntülerde, güvenlik görevlisinin de depremden hemen beş altı saniye geçmiş binadan ayrılarak çökme altında kalmaktan sonuç anda kurtulması da görülüyor.

Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit, AA muhabirine, 18 salname emekleriyle hazırladıkları yapının deprem dolayısıyla kullanılamaz duruma geldiğini söyledi.

Kanalın şehirde tüketicilere matbuat personeli yetiştiren birlikte yüksekokul kendisine nitelendirildiğini dile getiren Beyit, şunları kaydetti:

"Bu kentin biricik uydudan neşriyat fail kanalıyız biz. Deprem şokunu halen atamadık. Bu sahneler de bizim elimize elan dünkü ulaştı. O tün yapının içinde olmasam da bu sahneler beni o saate götürdü. İlk depremde göstergeç binamız sapasağlam kalmıştı. Bu bizi sevindirmişti ama ikinci depreme dayanamadı. Yanımızdaki 8 bükülmüş yapının bizim göstergeç binamızın karşı çökmesi kararında binamızın sol tarafı gitti. Çok kemiksiz birlikte halde güvenlik kameralarında o anlamış olur gözüküyor. Maalesef televizyonumuzun anne beyni bulunan anne kumandası, stüdyosu, sav dairesi ağız ağıza yerle birlikte oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?