Politika

Japonya, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarının kapsamını genişletiyor

Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Ukrayna'ya yönelik karışma başlatması zımnında Rusya ve Belarus'a yönelik ek yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Japonya, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarının kapsamını genişletiyor
08-03-2022 08:10

Rusya'nın Ukrayna'yı obstrüksiyon etmesinin peşi esna günindi hayatına katılarak Moskova'ya ortak paradigma müeyyide infaz sonucu düzlük Japonya'dan, dünkü ek müeyyide sonucu geldi. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno meydana getirdiği açıklamada, Belarus ve Rusya'ya huzur henüz çok müeyyide uygulayacağını duyurdu. Hükümet yetkilileri ve ilişik firmaların varlıklarının dondurulacağını tamlayan Matsuno, Japonya'nın Rusya'ya yer yağı ayıklama ekipmanı ihracatını, Belarus'a ise hem çırçıplak bununla müşterek askeri yararlanma maksadı bulunan mahsulat adına aşina ikiz kullanımlı malların satışını yasaklayacağını tabir etti.

Yaptırımlar ağırlaşıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlatmış olduğu işgalin peşi esna G7 devletleri ve Avrupa Birliği (AB) ile baş başa cereyan edeceğini açıklanan Japonya hükümeti, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin yanı esna Rusya ve işgalde yardımı mevcut Belarus'a ortak paradigma müeyyide infaz sonucu almıştı. Rus büyüklük tahvillerinin ticaretinin yasaklanacağını duyuran Japonya hükümeti, başkaca henüz sonraları açıklanan ek yaptırımların nısıf iletkenler ve öteki mahsulat üstündeki dış satım kısıtlamalarını, Rus para kuruluşlarının varlıklarının dondurulmasını ve makul insan ve kurumlar düşüncesince ara sınav ambargosunu içerdiğini duyurmuştu. Japonya Başbakanı Fumio Kishida geçtiğimiz hafta meydana getirdiği açıklamada, "Belarus'un, Rusya'nın Ukrayna işgaline iştirakı menfez önüne alındığında, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko da engelleme edinmek gibi insanlara ve kurumlara müeyyide uygulamaya ve dış satım arama önlemlerini halletmeye değişmeyen verdik" ifadelerini kullanarak, yaptırımların genişleyeceğinin sinyalini vermişti.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?