Yaşam

Jandarmanın arama kurtarma köpeği "Bulut" madalyasını alarak emekli oldu

Jandarma içerisinde 9 sene süresince fariza özne ve 18 zayi ferdin olmasına araştırma görevlisi bulunan arama kurtarma köpeği "Bulut" madalya alarak emekliye ayrıldı.

Jandarmanın arama kurtarma köpeği
15-06-2022 20:02
Erzincan

Henüz 7 maaş yavruyken Jandarma Genel Komutanlığınca arama kurtarma köpeği namına eğitilen golden cinsi "Bulut", ilkin zayi vatandaşların aranması çalışmalarına ve Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ile ayrışık görevlere katıldı.

Köpeğe icra vekili Jandarma Uzman Çavuş Latif Gülat ile Bolu'daki fariza yerinin arkası sıra 2020'de kente mevrut "Bulut", il genelindeki zayi kişi operasyonlarının az daha tamamına katılarak 18 zayi bireyin bulunmasında jandarma ekiplerine dayanaklık etmek oldu.

Kentte Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183. sene dönümü zımnında planlı etkinliklere de dahil olan "Bulut", sonuç defa gayrı eğitimli köpeklerle tanıtım gösterisi yaptı.

Gösterilerde köpeklerin spor parkurlarındaki çemberden atlaması ile bomba arama köpeği "Tatlı", mayın arama köpekleri "Dize", "Fiske" ve "Ezen"in gösterileri zevk topladı.

Gösterilerin arkası sıra "Bulut"un madalyası ve hediyesi patlayıcı özellik imha uzmanları kabilinden geçer bomba imha robotu kabilinden tören sahasına getirildi. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Refik Yılmaz, arama kurtarma köpeği "Bulut"a madalyasını takarak hediyesini verdi.

Tören sonrası evlatların alkışlarıyla doğranan gözyaşı pasta, "Bulut"a ağırlama edildi.

10 yaşına girmiş olduğu düşüncesince emekli edilen "Bulut", hayatının arka artan tarafını fariza icra ettiği İl Jandarma Komutanlığında sürdürecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?