Eğitim

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci

İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu 2019-2020/2020-2021 bilimsel nitelikli yılı mezuniyet töreni, heyecanlı anlara oyunluk oldu. Mezunlar, daima baş başa keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci
04-10-2021 15:12

İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu, 2019-2020/2020-2021 bilimsel nitelikli yılı mezuniyet töreni düzenledi. Çiçeği burnunda bin 157 mezun, iri alım çalım yaşadıkları gecede cemi baş başa keplerini fırlattı. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, “2018 senesinde 27 izlence ve 605 mektepli sayısı mevcut yüksekokulumuz, ahit bir tanesi ikinci tedris edinmek kıl payı 35'e erişen programı ve bin 850 mektepli sayısı ile çabucak büyüyor. Sektörlere literatürdeki deyimiyle ‘ara eleman' adına başlayıp iş durumunda bilgi, tesisat ve birikimiyle anne elemana dönüşebilen mezunlarımızı değerlendirmek bizlerin amacı ve kıvancıdır. Bu bağlamda, bugüne derece müşterek baş döndürücü büyüklenme ve yapı ile öğrencilerimize müteveccih mesleksel terbiye ve yetişim işbirlikleri protokollerini yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Mezuniyet programının sunuculuğunu adlı sanlı spor spikeri ve tedris üyesi Emre Tilev üstlendi.

“Hibrit tahsile başlamış bulunmaktayız”
Yüksekokul faaliyete geçtikten tahminî müşterek sene sonradan pandemi yaşandığına ilgi çekici Küçükaltan, “Yaşadığımız global salgın, hepsi terbiye kurumları kabilinden kurumumuzun da cereyan sahasını kısıtlamıştır. Sahada değerlendirmek istediğimiz mektepli profilinin yerini, klavye-ekran başındaki mektepli almıştır. Her ne derece beniz yüze tahsile derinliğine müşterek müddet boşluk vermiş olsak da, engin öğretimle, gerçekleştirdiğimiz online ilmî etkinliklerle öğrencilerimizin rastgele sonsuz zat sahalarından ve hocalarıyla iletişimlerinden kopmamalarına hizmet gösterdik. Tüm bunlara rağmen, rastgele dü devre mezunlarımızla tahminî dü devre de olsa beniz yüze çalışabilmenin şansını yakaladık. Çok şükür ki, aşılamanın hızlanması ile baş başa gine kontrollü edinmek kaydıyla 20 Eylül'den itibaren melez tahsile başlamış bulunmaktayız” sanarak konuştu.

Ailelere ve mezunlara seslendi
“Bu sene DGS adına isimlendirilen merkezi Dikey Geçiş Sınavına giren mezunlarımızın da bu sınavda değerli olduklarını değerlendirmek bizleri gururlandırmıştır” diyen Küçükaltan, şu şekilde bitmeme etti: “Bu mezunlarımızın sürecek lisans eğitimlerinde de değerli olduklarını değerlendirmek mutluluğumuz olacaktır. Değerli aileler; maddi, içsel desteğinizi bahşettiğiniz evladınız, artık da Kavram Ailesi'nin müşterek paydaşıdırlar. Onların bundan ahir hayatlarında da değerli olduklarını değerlendirmek sizler kabilinden bizleri de gururlandıracaktır. Sevgili mezunlarımız; okullarda nazari ve kılgı detayları ne derece güzel almış olsanız da, gerçek hayatın baş döndürücü kompleks ve sıkıca labirentlerle komple bulunduğunu unutmayınız. Bilgiye erişimin burada bitmediğini, hayat boyu sürdüğünü aklınızdan çıkarmayınız. Bu sebeple rastgele adımınızda gine bizlerle, hocalarınızla enformasyon kurmaktan sakınmayınız. Her gerekseme duyduğunuzda gine bize danışınız. Sadece mezun buluşmalarımızda değil, rastgele sonsuz kapılarımızın size belirgin bulunduğunu unutmayınız. Biliniz ki, rastgele akıbet toy müşterek başlangıçtır. Güzel başlangıçlarınız olsun. Yolunuz ve bahtınız cemi belirgin olsun.”

“İyi insanoğlu olmaktan katiyen vazgeçmeyin”
Küçükaltan, laflarını şu şekilde tamamladı: “Hangi mesleği yapmış olursanız yapın, en önce güzel insanoğlu olmaktan katiyen vazgeçmeyin. Cumhuriyetimizin, Anayasamızda tamlanan değerlerini, vatan-bayrak ve natür sevgisini yüreğinizden katiyen kem etmeyin. Farklılık ve farkındalığınızı ortaya almak düşüncesince cemi yürüyün, koşun, ilerleyin lakin katiyen durmayın”

Mezuniyet programı, mezun öğrencilerin sahneye çıkması ve kep fırlatması ile sona erdi.

Ali İhsan Çiftçi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?