Ekonomi

İthalatta gözetim uygulamasına müteveccih organizasyon yapıldı

Bazı mahsul gruplarında ithalatın seyrinin yakından izlenmesi gibi düzenlenen gözetim uygulamasında değişikliğe gidildi.

İthalatta gözetim uygulamasına müteveccih organizasyon yapıldı
18-01-2022 13:29
Ankara

Gözetim uygulaması karşı 14 tebliğ, 2022 Türk Gümrük Tarife Cetveli'nde gerçekleşen tadilat yansıtılmak kabil güncellendi. Ticaret Bakanlığının mevzuya bağlı tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu tebliğler, ünite gümrük değeri belirlenen tutarların altındaki kurnaz telefonlar, fotovoltaik hücreler, led ampuller, debriyaj, saf ahşap panel, bazısı kontrplaklar, kapılar ve bazısı su ısıtıcılarının ithalatında yürütülecek bulunan gözetim uygulamasına müteveccih hükümleri düzenliyor.

Tebliğlerde bazısı ışıklandırma cihazları, mobilya, nitril eldivenler, sert yahut çelikten öbür müeddep ve balıketinde borular ve içi gereksiz profiller, fren balataları, motorlu taşıtların bazısı kısımlar ve parçalarının ithalatında iklim ayrımı olmadan uygulanacak gözetime bağlı esaslar da toprak alıyor.

Bu kapsamda, 200 dolar gümrük kıymetinin altında ünite değeri mevcut kurnaz telefonlar, gözetim vesikası marifetiyle ithal edilebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?