Dünya

İtalya'daki saf güzelliklerden 'Türk Merdivenleri' tahrif edildi

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki natürel güzelliklerden "Türk merdivenleri (Scala dei Turchi)" yerine aşina parafin renkteki kayalıklar, kimliği belgisiz kişilerce al alçı tozu dökülerek tahrif edildi.

İtalya'daki saf güzelliklerden 'Türk Merdivenleri' tahrif edildi
08-01-2022 21:44
Roma

İtalyan basınında toprak meydan haberlere göre, Sicilya Adası'nın güneyindeki Agrigento vilayetine dair Realmonte beldesinde mevcut ve değme sene baş döndürücü sayıda turistin görüşme etmiş olduğu "Türk Merdivenleri"nin görüntüsü, kimliği belgisiz insanların tün saatlerinde döktüğü al alçı tozuyla bozuldu.

Agrigento Cumhuriyet Savcısı Luigi Patronaggio, kayalıklardaki tahrifata dair sormaca başlatırken, asayiş kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Agrigento Kültürel Miras Varlıkları Departmanından yetkililerin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne de namzet yayınlanan marndan oluşuk kayalıklarda meydana getirdiği incelemede, al alçı tozunun kolay çıkabileceğini belirttiği de basına yansıdı.

Sicilya Bölgesel Yönetim Başkanı Nello Musumeci de vakaya dair meydana getirdiği açıklamada, "Ender güzellikteki bu tabii varlığa ve bire birlikte sürede adamızın imajına silüet devam eden bu adi hareketin sorumlularını kınıyoruz." ifadesini kullandı.

İtalya Arkeoloji Kulübü Derneği yetkilileri de hakeza birlikte olayın elbette yaşandığının birlikte an ilk açıklığa kavuşturulmasını yetkililerden istem etti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?