Dünya

İsveç'te Türk asıllı siyasetçiye ırkçı mektup

İsveç'te Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel'e zarfında "Ülkene dön, iğrendirici domuz" yazan betik gönderildi.

İsveç'te Türk asıllı siyasetçiye ırkçı mektup
04-01-2022 18:23
Stockholms

Mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Müslümanları aşağılayan ırkçı ifadeler de dikkati çekti.

Türk menşeli siyasi Yüksel, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, etraflıca süredir ırkçı ve Türkiye karşıtlarının hedefinde bulunduğunu belirterek, "Özellikle yıldırı örgütlerine ve İslamfobiye huzur yaptığım siyaset, aşırı kişiyi erinçsiz ediyor. Bu nedenden hakaretlere ve ırkçı saldırılara uğruyorum." ifadesini kullandı.

Önceden de ırkçı mektuplar aldığını aktaran Yüksel, "Bu, bizim düşüncesince normale döndü, benim burada yöntem yapmamı istemiyorlar. Bu mektupta da bulunduğu üzere ırkçı çevreler ve Türkiye karşıtları, benim Türkiye'ye dönmemi istiyorlar. Mektupta, 'Ülkene dön, iğrendirici domuz" yazılmış, bana ırkçı hakaretlerde bulunmuşlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taşlama etmişler. Polise ihbarda bulunduk bakalım ardı sıra ne çıkacak." niteleyerek konuştu.

Daha evvel Yüksel'i ölümle gözdağı fail 19 yaşındaki müşterek kişi, 26 Mayıs'ta Göteborg Mahkemesi çeşidinden 5 bin kron cezaya çarptırılmıştı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?