Dünya

İsveç'te gene Kur'an-ı Kerim acıtmak talip Paludan'a müsaade çıkmadı

İsveç'in Boras kentinde Kur'an-ı Kerim acıtmak düşüncesince demonstrasyon izni talip Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın arzusu art çevrildi.

İsveç'te gene Kur'an-ı Kerim acıtmak talip Paludan'a müsaade çıkmadı
22-04-2022 19:59
Stockholm

Boras polisi meydana getirdiği yazılmış açıklamada, Paludan'ın 29 Nisan Cuma haset tanıtım gösterisi izni arzusunun reddedildiğini belirtti.

İsveç polisinden, Kur'an-ı Kerim yakıcı Paludan üzerine töhmet duyurusuKur'an-ı Kerim yakıcı Danimarkalı siyasetçiye tepkime yayınlayan muhabir işinden uzaklaştırıldı

Açıklamada, "Rasmus Paludan'ın uyumsuzluk ve kargaşa yaratmaya müteveccih ortak söylemi var. Halkın elbette ağır ortak tehlikeye verilen kaldığını ve polislerin yaralandığını gördük. Paludan'a müteveccih memnuniyetsizliğin ortak ifadesi kendisine kuvvet katiyen ikrar edilmemelidir. Polisin rolü güvenliği sağlamaktır." ifadeleri kullanıldı.

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı mevcut Paludan, Danimarka'nın türlü şehirlerinde 2017'den bu yana Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

Paludan, sabık sene ramazan kocaoğlan süresince Müslüman mahalleler ve cami civarlarında kolluk korumasında provokasyonlarına bitmeme etmişti.

Rasmus Paludan, Paskalya tatili süresince İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde de bahis konusu provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan'ın durdurulmasını talip göstericiler de yollarda lastikler yakarak polise taşlarla saldırmıştı. Çıkan vakalarda 104 kolluk ve 14 resim yaralanmış, 20 kolluk ara bulucu da yakılarak yıkma edilmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?