Spor

İstanbul'da başlamış olacak başarıyı Paris'te sürdürmeyi hedefliyorlar

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nı en dobra biçimde düzenlemeyi hedeflediklerini belirterek, Türk boksunun aşırı şimdi dobra noktalara istikbaline inancının birlik bulunduğunu söyledi.

İstanbul'da başlamış olacak başarıyı Paris'te sürdürmeyi hedefliyorlar
22-10-2021 12:50
Ankara

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Anadolu Ajansı (AA) Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Tokyo Olimpiyatları'nda avrat boksuyla öne çıktıklarını anlatım fail Gözgeç, Türk halkının şişman desteğini hissettiklerini belirterek, şu biçimde konuştu:

"Olimpiyatlarda kızlarımız dizi başı oldu. Seri başı olmaların nedeniyle de evren şampiyonasındaki başarıları ilişkin aldıkları 450 ek puandı. Seri başı olunca olimpiyatta önceki maçları mösyö geçtiler. Çeyrek finalde neredeyse madalyayı kaçıran kızlarımız da erkeklerimiz de ha fakat dü kızımız ortak altın, ortak sim aldı. Biz sim madalyayı da değerli sayıyoruz zira orada hakemlerin ortak yanlışı oldu. Ülkemize hem değerli hem sim madalya kazandırmanın yanı esna iklim puanımızı da artırmış olduk. Biz dünyada beşinci, Avrupa'da üçüncüsü durumundayız."

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na baş döndürücü elleme hazırlanacaklarını anlatım fail Gözgeç, "2022 ve 2023'ü kamp, turnuva, maçlar ve şampiyonalar ile kırcı kırcı geçireceğiz. Paris Olimpiyatları'na çelimsiz ortak devir kaldı." dedi.

Türk yumruk oyunu zamanı düşüncesince önemi şişman bulunan Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nı 4-19 Aralık'ta İstanbul'da düzenleyeceklerini hatırlatan Başkan Gözgeç, şu biçimde bitmeme etti:

"İstanbul'da Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda önceki kez dünyada 2 milyon 400 bin dolar rütbe dağıtacağız. Birincilere 100 bin dolar, ikincilere 50 bin dolar, üçüncülere de 25 bin dolar vereceğiz. Kadınlar 12 sıklete çıktı. 12 sıklette bu parayı dağıtacağız, onun haricinde da kestirmece 2,5 milyon teklik da Dünya Boks Birliğine ödememiz gerekiyor. Biz bu parayı istikbal etmek düşüncesince destekleyici bulduk. Dünya Boks Birliği Başkanına teşekkürname ediyorum, onunla baş başa destekleyici işini hallettik. Şimdi elbette organizasyonunu en elleme biçimde yapmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız da Bakanımızla baş başa finalleri izleyecekler."

"Amacımız olimpiyat ekibindeki sporcularımızın sayısını çoğaltmak"

Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'nın da 24 Ekim'de başlayacağını anlatım fail Gözgeç, "Oraya bizim adamların ikinci takımını göndereceğiz. Daha evvela dünya, Avrupa ve olimpiyatlara dahil bulunan sporcuları göndermiyoruz. Bunun nedeni 2024'ün ekibini ihdas etmek düşüncesince bu sima organizasyonlara girip, çıkacağız. Burada madalyayı almaktan çoğalma maksadımız olimpiyat ekibindeki sporcularımızın sayısını çoğaltmak." ifadelerini kullandı.

Genç boksörlerin doğacak şişman organizasyonlar düşüncesince yetiştirdiklerine ayraç fail Gözgeç, Karadağ'ın Budva şehrinde planlı Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 20 Ekim Çarşamba haset 6 ulusal avrat bokçunun madalyayı garantilediğini anlatım ederek, "Genç sporcularımızın yarınlarından umutluyuz. Tabii ki deminden madalya kazanmaları bizi bahtiyar edecek fakat gerçek hedefimiz 2024." dedi.

Milli yumruk oyuncusu Şennur Demir'in Dünya Şampiyonası ekibine seçilme niteliğine müteveccih ise Gözgeç, "Erzurum ve Kastamonu'da kampta mevcut takımları toplayıp ortak yerde seçilmiş yapacağız, kadroyu oluşturacağız. Bizim orada karar dü kızımız var, onu açıkça söylüyorum birisi Buse Naz Çakıroğlu, ötekisi de Busenaz Sürmeneli onlarda seçilmiş işine falanca girmeyiz. Artık onlar dünyada, olimpiyatlarda kendini kanıtlamış dü sporcu. Zaten ego takım olumlu değilim." biçiminde cevap verdi.

"200 yataklı vagon vagon 2 bloktan oluşan dobra ortak özek yapılacak"

Projeleri kendince bilim sağlayan Gözgeç, "Ankara'da yapacağımız dinlenme kampı pedagoji bilimi merkezinin startını verdik, yürütüm projesinin ihalesini yaptık. Çalışmalar bitmeme ediyor, inşallah ortak yahut ortak buçuk sene içinde 200 yataklı vagon vagon 2 bloktan oluşan altında ticari üniteleri, yüzme havuzları ve ofisleri, kurultay merkezleri bulunan baş döndürücü dobra ortak özek yapacağız." biçiminde konuştu.

Yeni merkezle yumruk oyunu sporunun baş döndürücü gelişeceğine aksan karşıcı Gözgeç, "Sponsorluk ve kişi olanaklarıyla ayakta duran ortak federasyon ortaya çıkarmanın peşindeyiz. Kastamonu'daki yerimiz elleme ha bura da bittikten sonradan baş döndürücü dobra olacak." sanarak konuştu.

Avrupa Boks Konfederasyonunda as reis bey vazifesini yürüttüğünü, Dünya Boks Birliği'nde de 12 senedir hile oturmuş üyesi bulunduğunu hatırlatan Gözgeç, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile de yakınız. İyi ortak saygınlığımızın bulunduğunu söyleyebilirim, saygının indinde da ortak birimizi seviyoruz ve anlıyoruz. Biz akla yatkın olanı, içten olanı yapıyoruz. İşte bu durumumuz şampiyonayı almakta baş döndürücü şişman üstünlük oldu. Türkiye bu işi eksiksiz branşlarda elleme yapıyor. Futbolda, basketbolda, voleybolda hakkıyla organizasyonu elleme karşıcı ülkeyiz." biçiminde konuştu.

''Seçimle ilgilendiren tereddüdümüz yok''

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına baştan namzet bulunduğunun da kaydeden Gözgeç, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Genel Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, hakkıyla sporu ve sporcuyu baş döndürücü seven, sporcuya herhangi ortak şeyi sağlayan ortak Cumhurbaşkanımız var. Bunu içtenlikle söylüyorum. Onun düşüncesince arasında ortak başarımız, emeğimiz, düzentileme ve dürüstlüğümüz de var. Bunları ego söylemeden görenler ve ölçüm edenler var. Acaba elan ortak tomar nite yararlı olabiliriz? Biz onun programını hazırlamaya başladık.

Seçimle ilgilendiren ortak tereddüdümüz yok, kaygımız yok, fakat neticede bunun adı seçim. Seçim, kasa açılıp sayılıncaya derece mahsus olmaz, sandıklar açılır sayılır ona gereğince kazandım dersiniz. Ama ortak sıkıntımızın olacağını sanmıyorum, zira hakkıyla inanarak söylüyorum baş döndürücü fariza ettim."

"İstanbul'da süregelen muvaffakiyet 2 sene sonradan Paris'te biter, o inançtayım"

2024 Paris Olimpiyatları'nda madalyanın sayısını ve rengini artırmak düşüncesince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na yalan verdiğini tamlayan Gözgeç, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Çalışmalarımıza doğrudan başladık sonradan evren şampiyonasını aldık. Dünya şampiyonasını almamızdaki anne sebeplerden ortak tanesi de sporcularımız bizim daima gayrimenkul haricinde savaşım ettiler. Rusya'da, Fransa'da, İngiltere'de. Bir de kişi vatanımızda deneyelim bu işi, az buçuk da kişi halkımızın uğrunda sporcularımıza güvenlik gelsin. Dışardaki savaşım baş döndürücü hazırlop değil. Bir de 'evimizde bakalım ve 2024'e buradan başlayalım' dedik. Çocuklarımızın buradaki başarısı, İstanbul'da süregelen muvaffakiyet 2 sene sonradan Paris'te biter, o inançtayım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?